Ανοίγει και άλλο την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Προβάδισμα 2,5 μονάδων από τη ΝΔ

Ανοίγει και άλλο την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ. Προβάδισμα 2,5 μονάδων από τη ΝΔ

Παγιώνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της ενώ συνεχίζεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Καθαρό προβάδισμα 2,5 μονάδων κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση, με την Χρυσή Αυγή να κινείται σταθερά πάνω από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να πέφτει.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της " Εφημερίδας των Συντακτών", στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 20% της ΝΔ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, λευκό/αποχή 11%, αναποφάσιστοι/δεν απαντώ 9%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από 5,5%, άλλο κόμμα 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, Δημοκρατική Αριστερά 3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% και το ΛΑΟΣ 1%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το 47%, η ΝΔ το 33%, άλλο κόμμα 11% και δεν ξέρω/δεν απαντώ 9%.

Στο ζήτημα ποιος από τους επικεφαλής της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 29% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Παρ' όλα αυτά, ο "Κανένας" παραμένει μακράν πρώτος με ποσοστό 43%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-18 Δεκεμβρίου, είχε πανελλαδική κάλυψη και συμμετείχαν 1.203 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου.

SHARE:

24Media Network