Ανταλλαγή “πυρών” μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για το 16ωρο του Γεωργιάδη

Ανταλλαγή “πυρών” μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για το 16ωρο του Γεωργιάδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη Eurokinissi

Κοινή δήλωση των Γιώργου Μουλκιώτη και Μιχάλη Καλαντζόπουλου του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά δικαιώματα και τις πρόσφατες δηλώσεις Γεωργιάδη για το 16ωρο. Η απάντηση Μαρινάκη και η ανακοίνωση του κόμματος.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Α. Γεωργιάδη δημιούργησαν αλγεινή εντύπωση στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Και μόνο το γεγονός ότι η πρώτη συζήτηση που άνοιξε ο νέος υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν επιδιώκει τη βελτίωση των όρων εργασίας των μισθωτών, αλλά την εντατικοποίηση τους, είναι σαφής οπισθοχώρηση από τον σχετικό διάλογο που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων» επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Εργασίας και Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Γραμματέας Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ωστόσο δεν πρόκειται να ξεκινήσει μια άναρχη συζήτηση μεσω δηλώσεων και διαρροών, που αλλάζουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Περιμένουμε το σχετικό σχέδιο νόμου ώστε να τοποθετηθούμε ολοκληρωμένα με γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» προσθέτουν στη δήλωσή τους οι Γ. Μουλκιώτης και Μ. Καλαντζόπουλος και καταλήγουν:

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπερασπίζεται στην πράξη την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας εργασίας και ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Σχέδια που πλήττουν αυτήν τη σταθερή θέση μας, θα μας βρουν απέναντι».

Μαρινάκης: “Όποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται”

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και επισημαίνει: «Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.

Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το ‘Αουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.

Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ανάρτησή του, η οποία φαίνεται να έχει «κατέβει», ο κ. Καρίπογλου παρουσιάζει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα και συνεχίζει:

Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους.

Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του Υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε.

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε για τη θεσμοθέτηση του «δικαιώματος» απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών -όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ- με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα