Ανταρσία Μιχελογιαννάκη για Εκκλησία και ιδιωτικά ΑΕΙ

Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης EUROKINISSI

Σε άλλη γραμμή από την επίσημη του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης κινείται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ποιες οι διαφοροποιήσεις του.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος διαφωνεί με την αναθεώρηση του άρθρου 3 και προτείνει αυτήν του άρθρου 16 (έτσι ώστε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια).

Για το άρθρο 3 ο βουλευτής Ηρακλείου αναφέρει τα εξής: "Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το αρ. 3 όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;

ADVERTISING

Γιατί να αναθεωρηθεί μια πραγματικότητα όταν μέχρι τώρα είναι αποδεδειγμένο και εμπράκτως ότι σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου πνεύμα θρησκευτικού ρατσισμού από τους Ορθόδοξους. Παράλληλα, και όσον αφορά την συμφωνία ανάμεσα σε Ιερώνυμο και Τσίπρα, περιμένω να επικυρωθεί η ιδιαιτερότητα της Εκκλησίας της Κρήτης, την Παρασκευή".

Για το άρθρο 16 αναφέρει: "Το Άρθρο 16 απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί άραγε; Δεν λυπούμαστε το κόστος και την ταλαιπωρία των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό; Δεν λυπούμαστε όταν 18 ετών παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν στο εξωτερικό, σε χώρες με αντίξοες συνθήκες? Αφού επιτρέπεται το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, γιατί να μην επιτρέπεται και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

Αφού έχει αποδειχτεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμίζονται με την συνύπαρξη ιδιωτικών, γιατί τότε η απαγόρευση; Μήπως η έρευνα που θα κάνουν οι Έλληνες φοιτητές θα δίνει αποτελέσματα που θα ωφελούν την πατρίδα μας; Αφού μεταπτυχιακά και διδακτορικά οδηγούν του Έλληνες στο εξωτερικό, μήπως θα μπορούσαν να γίνονται και στην Ελλάδα, οπότε και οι επιστήμονές μας θα μένουν εδώ και θα έχει όφελος και η Ελλάδα από την αξιοποίηση της γνώσης;" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση, ΣΥΡΙΖΑ, Εκκλησία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση: Αλλαγές σε 23 άρθρα με γνώμονα τη συναίνεση

SHARE:

24Media Network