Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για τις αλλαγές στα υπουργικά έδρανα με τον πρωθυπουργό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του μέχρι και αργά χθες το βράδυ

Έντονες είναι οι διεργασίες των τελευταίων ωρών σε σχέση με τον ανασχηματισμό με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, να ετοιμάζει τη λίστα με τα χαρτοφυλάκια έχοντας, όμως ακόμα κάποια σημαντικά κενά.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μπήκαν όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας στο τραπέζι, κυρίως οι τηλεοπτικές άδειες, ενώ φέρεται πως «έστω και από το παράθυρο» τέθηκαν και οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προχωρήσει ήδη σε βολιδοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό το οποίο φαίνεται να τονίστηκε είναι πως η σκληρή στάση της ΝΔ για το θέμα των αδειών δεν αφήνει κανένα περιθώριο συναίνεσης και συνεπώς η αναμονή μέχρι την Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα δεν αναμένεται να προσφέρει κάτι καινούργιο. Την ίδια ώρα και η αναμονή που έχει προκληθεί στους υπουργούς έχει κριθεί πως δεν βοηθάει στο παραγόμενο έργο της κυβέρνησης, καθώς όλοι περιμένουν το τηλέφωνό τους να χτυπήσει.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ, πάντως δεν είχαν φτάσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας προς υπογραφή τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στα χαρτοφυλάκια, οπότε αυτό ενδεχομένως να προκαλέσει μια νέα παράταση της αγωνίας.

Το δύσκολο «παζλ» που έχει να συμπληρώσει ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με τις «καραμπόλες» που προκαλούνται από τις μετακινήσεις, τις ισορροπίες που πρέπει να διατηρηθούν με βάση τα δεδομένα του Συνεδρίου και τους ισχυρούς πόλους που δημιουργήθηκαν, αλλά και τα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το τηλέφωνο του πρωθυπουργού αναμένεται σήμερα να πάρει «φωτιά», επιθυμώντας να «κλείσει» το ζήτημα ή τις επόμενες ώρες ή ακόμα μέσα στο Σαββατοκύριακο αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Αμετακίνητοι εξακολουθούν να θεωρούνται οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Πάνος Καμμένος, Χρήστος Σπίρτζης, Ανδρέας Ξανθός, Νίκος Κοτζιάς, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο να μετακινείται από το υπουργείο Εργασίας με την Έφη Αχτσιόγλου (στενή συνεργάτις το όλο το προηγούμενο διάστημα) να κερδίζει αρκετούς «πόντους» για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται όλο και πιο έντονα το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ ο Νίκος Φίλης δεν αποκλείεται να μείνει στο υπουργείο Παιδείας, καθώς η σκληρή κριτική που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες από τον Αρχιεπίσκοπο φαίνεται πως τον «έδεσε» στην καρέκλα. Έχει συζητηθεί, όμως και το σενάριο ο τομέας των Θρησκευμάτων να αυτονομηθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση καλός γνώστης των θεμάτων είναι ο Γιάννης Αμανατίδης που θα μετακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών και θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό.

Αμετακίνητος ή αναβαθμισμένος διατηρώντας σε κάθε περίπτωση την αρμοδιότητα των ΜΜΕ αναμένεται να είναι ο Νίκος Παππάς.

Στο νέο υπουργικό Συμβούλιο δεν αποκλείεται να βρεθούν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Κώστας Μπάρκας, Φώτης Κουβέλης, αλλά και η Λούκα Κατσέλη.

Άγνωστο είναι ακόμα τι θα κάνει ο πρωθυπουργός με τον Πάνο Σκουρλέτη,  ο οποίος μέχρι και χθες βρισκόταν στην Κοζάνη και δεν είναι σαφές αν και ο ίδιος επιθυμεί μετακίνησή του σε άλλο χαρτοφυλάκιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανασχηματισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Και πάλι σενάρια ανασχηματισμού

SHARE:

24Media Network