Οι βουλευτές θα πάρουν τα αναδρομικά που διεκδικούσαν

Οι βουλευτές θα πάρουν τα αναδρομικά που διεκδικούσαν

Με τους άνεργους να είναι για πρώτη φορά περισσότεροι από τους εργαζόμενους, με τους ανασφάλιστους να αποτελούν μείζον πρόβλημα για το ΙΚΑ, κι όμως οι βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά θα τα λάβουν

Την ίδια ώρα που η ανεργία σπάει κάθε ρεκόρ και η κυβέρνηση αναζητά επί ματαίω μάλλον τρόπους να κλείσουν οι μαύρες τρύπες, οι βουλευτές οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στην απαίτησή τους.

Και μάλιστα το Ελεγκτικό Συνέδριο τους δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του, καθώς φαίνεται πως είναι σύννομο.

Σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές. Επομένως οι αποδοχές τους προσαρμόζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής", έχουν εκδοθεί περισσότερες από 30 τέτοιες αποφάσεις και απλώς αναμένεται το τελικό ναι από το Γενικό Λογιστήριο και τον υπουργό.

Επί της ουσίας, το θέμα εκεί έχει κολλήσει καθώς ο αρμόδιος υπουργός, κάτω από τη γενικότερη δυσαρέσκεια του κόσμου και των ΜΜΕ, αρνείται να υπογράψει.

Τα αναδρομικά που πήραν πρώην βουλευτές που είχαν κάνει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008 ανέρχονται από 130.000 μέχρι 150.000, με απόφαση που είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο τραπέζι τα αναδρομικά συνταξιούχων βουλευτών

Κρατούν κρυφά τα ονόματα των 821 βουλευτών

Την ώρα της κρίσης διεκδικούν εκατομμύρια

SHARE:

24Media Network