Απάντηση Αλεξιάδη στη ΝΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 11μηνου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Για ανακρίβειες και προπαγάνδα κατηγορεί τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλείται η ΝΔ «να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και επικαλείται, για να υποστηρίξει τις ανακρίβειες τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή της και να μας ενημερώσει για την προέλευσή τους, καθώς, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Είναι καιρός να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν τα επιχειρήματά της. Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου, που παραθέτει και σχετικό πίνακα, έχει ως εξής:

«Έχει απόλυτο δίκιο η Νέα Δημοκρατία στην διαπίστωσή της ότι "η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι". Όπως έχει απόλυτο άδικο, όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για τα ληξιπρόθεσμα του Νοεμβρίου... όταν οι αριθμοί αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα! Είναι σαφής η αγωνία της να βρει αντιπολιτευτικά επιχειρήματα, αλλά πρέπει να επιλέξει επιτέλους, εάν το κυβερνητικό παρελθόν της είναι ο πολιτικός παράδεισος στον οποίο πρέπει να επιστρέψουμε ή το πολιτικό πρότυπο, για το οποίο ο λαός εκφράστηκε πρόσφατα.

Σε σχέση τώρα με τα πραγματικά δεδομένα (όπως αυτά προκύπτουν από το συνημμένο πίνακα), και σαν απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη μερίδα των ΜΜΕ, που έσπευσαν να υποστηρίξουν την ψευδή ανακοίνωσή της, με αναληθή δημοσιεύματα:

1) Η σύγκριση του 11μήνου (Ιανουάριος-Νοέμβριος) του 2013 με το αντίστοιχο 11μηνο του 2014 (περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας), αποδεικνύει ότι τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ! Η συγκεκριμένη περίοδος αντικατοπτρίζει το "success story" της Νέας Δημοκρατίας, για το οποίο τόσο πολύ βαυκαλιζόταν εκείνη την εποχή, με τη θερμή υποστήριξη, μέσω της υπερπροβολής του, από την ίδια μερίδα των ΜΜΕ που σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση για "υπέρογκη αύξηση" των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

2) Στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, η μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μειώθηκε, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, κατά 76,3 εκατ. ευρώ! Σε μια εποχή δύσκολη, με πρωτοφανή οικονομικά δεδομένα, όχι μόνο δεν υπήρξε αύξηση στη μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά είχαμε (αθροιστική) μείωση σε σχέση με το 2014.

3) Η αύξηση κατά 1.408.226.842 ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Νοέμβριο 2015, οφείλεται, (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών), σε ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ΑΦΜ των οποίων βεβαιώθηκαν οι οφειλές. Το πρώτο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας "Δημοσίων-Δημοτικών Επιχειρήσεων" και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 790.000.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας "Πτωχών" και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 580.000.000 ευρώ».

SHARE:

24Media Network