Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για την τουρκική Navtex

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών για την τουρκική Navtex
Στιγμιότυπο από το Καστελόριζο Eurokinissi

"Η Ελλάδα θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες, αλλά δεν θα παρασυρθεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια". Τι δηλώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος,

Η Ελλάδα θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες, αλλά δεν θα παρασυρθεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια απαντά η Αθήνα στην προκλητική ενέργεια της Άγκυρας με τη Navtex που εξέδωσε για την περιοχή του Καστελόριζου.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά σχετικά με τουρκική navtex:

«Η Ελλάδα έχει  τοποθετηθεί ως προς τις τουρκικές πρακτικές με πρόσφατες απολύτως σαφείς ανακοινώσεις.

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, η Ελλάδα θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες. Από εκεί και πέρα δεν θα παρασυρθούμε σε επικοινωνιακά παιχνίδια, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Κύπρο».

«Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή», τονίζει επίσης ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

 «Η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», υπογραμμίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα