Απειλεί και προκαλεί ο Ερντογάν: Θα πάρουμε μέτρα στην Μεσόγειο αν χρειαστεί

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα ο πρόεδρος της Τουρκίας, δηλώνοντας αναφορικά με το θέμα του Barbaros, ότι στην περίπτωση που κρίνει ότι χρειαστεί θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο.

"Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί" στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν προς τους Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήση, επιστρέφοντας από την επίσημη επίσκεψή του στη Μολδαβία, αφού του ζητήθηκε να αξιολογήσει την υποτιθέμενη "παρενόχληση" του Barbaros από ελληνική φρεγάτα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσα στο αεροσκάφος από τον υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, από τον οποίο και ζήτησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου.

Όπως ανέφερε: «Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το ‘Μπαρμπαρός’. Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο ‘Μπαρμπαρός’. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί».

Πηγή: 

mignatiou.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Barbaros έριξε καλώδια για να κάνει έρευνες

Κύπρος: Αυτά είναι τα 4 αντιτορπιλικά των ΗΠΑ απέναντι στους Τούρκους

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία: Τέσσερα πλοία και δυο υποβρύχια δίπλα στο Barbaros

SHARE:

24Media Network