Απεργία πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα: Αποφασισμένη για όλα η κυβέρνηση 

Απεργία πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα: Αποφασισμένη για όλα η κυβέρνηση 
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Το Μαξίμου επιμένει σε αδιάλλακτη στάση στο θέμα Κουφοντίνα, το οποίο χρησιμοποιεί για να στριμώξει πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ 

Αποφασισμένη για όλα είναι η κυβέρνηση όσον αφορά στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, την οποία αξιοποιεί για να στριμώξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο πως η ανακοίνωση του Μαξίμου το Σάββατο, αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χθες κατά το briefing, απάντησαν αποκλειστικά στο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, παρότι για παράδειγμα ξεκάθαρη ήταν η στάση του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία μετρήσεων που δείχνουν στην καλύτερη περίπτωση διχασμένη την κοινή γνώμη για το θέμα Κουφοντίνα, θέλει να χρεώσει στην αξιωματική αντιπολίτευση τις αντιδράσεις και κυρίως τις διαδηλώσεις υπέρ του κρατούμενου και τυχόν επεισόδια, ποντάροντας για άλλη μία φορά σε ατζέντα νόμου και τάξης.

Επαναφέρει δε εμμέσως πλην σαφώς μία θεωρία των δύο άκρων, θέτοντας το ερώτημα προς όσους υπερασπίζονται τον Κουφοντίνα εάν θα έπρατταν το ίδιο και στην περίπτωση Ρουπακιά, παρότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ουδέποτε έχει διαμαρτυρηθεί για τη μεταχείριση του από το κράτος.

Η κυβέρνηση βεβαίως αποφεύγει την ίδια στιγμή να σχολιάσει τις καταγγελίες του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη ότι νομοθέτησε έναν φωτογραφικό νόμο αποκλειστικά για τον Κουφοντίνα, εξαιρώντας ρητά τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Δεδομένου ότι το πρόσωπο του Κουφοντίνα είναι δικαιολογημένα απεχθές στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση ταυτίζει με τα εγκλήματα του όσους θέτουν ζήτημα κράτους δικαίου. Έτσι δια του ηθικού στοιχείου, θέλει να απομονώσει το ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνει ιδίως ψηφοφόρους του κέντρου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ ταυτόχρονα θέλει να συσπειρώσει δεξιούς ψηφοφόρους και να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση Λιγνάδη.

Το ενδιαφέρον δε είναι ότι η κυβέρνηση αγνοεί και τις φιλελεύθερες φωνές νομικών ή αρθρογράφων, όπως ο Αριστείδης Χατζής. Είναι ενδεικτικό ότι η κ. Πελώνη δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει σε σχόλια ιδιωτών και διερωτήθηκε “εάν όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι η πολιτεία πρέπει να υποκύψει, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους κατάδικους στο μέλλον”.

Κυβερνητικά στελέχη επικαλούνταν δε την επιστολή που έστειλαν χθες προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων 41 δικαστικοί λειτουργοί, προσπερνώντας το ερώτημα γιατί δεν ζητούν οι ίδιοι τη σύγκληση γενικής συνέλευσης που απαιτεί την υπογραφή του ενός τρίτου των μελών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση άλλωστε είναι μία μικρή μειοψηφία περί το ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά.

Η κυβέρνηση νίπτει δε τας χείρας της, καθιστώντας υπεύθυνο για ό,τι συμβεί τον ίδιο το Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο καλεί να σταματήσει την απεργία πείνας ενώ διαψεύδει τους ισχυρισμούς της συνηγόρου του πως δεν είναι δυνατή εκ των πραγμάτων η προσφυγή του κρατούμενου στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα