Ο Ιλχάν Αχμέτ άφησε το Ποτάμι για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο Ιλχάν Αχμέτ άφησε το Ποτάμι για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Επιστολή με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ΚΟ του Ποταμιού, έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Ιλχάν Αχμέτ. Πόσοι βουλευτές απομένουν στο Ποτάμι

Ένα ακόμη πλήγμα δέχτηκε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν με κατεύθυνση τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε ότι δέχθηκε το αίτημα του κ. Ιλχάν για ένταξή του στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

“Σας ενημερώνω ότι αποδέχτηκα την επιθυμία του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος εντάσσεται στην Κ. Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗ.ΜΑΡ” , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το «προξενιό» ξεκίνησε πριν από ένα μήνα, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την περιοδεία του στη Κομοτηνή, συζήτησε με τον Ιλχάν Αχμέτ το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δεύτερη συνάντηση έγινε μετά τις γιορτές και κλείστηκε το σημερινό ραντεβού με την κ. Γεννηματά.

Η αποχώρηση από το Ποτάμι

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» ανέφερε στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο  Αχμέτ Ιλχάν.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται «άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση. «Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Αχμέτ Ιλχάν.

Το Ποτάμι διατηρεί πλέον μόνο 7 έδρες στη Βουλή. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχε εκλέξει 11 βουλευτές αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν οι βουλευτές: Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Ιάσων Φωτήλας και σήμερα ο Αχμέτ Ιλχάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα