Αποχωρούν από τη ΔΗΜΑΡ 24 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Αποχωρούν από τη ΔΗΜΑΡ 24 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

Ποια στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν την παραίτηση και αποχώρησή τους από το κόμμα

Όπως είχαν προαναγγείλει, είκοσι τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, ταυτόχρονα, την αποχώρησή τους από το κόμμα.

«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος. Οι πολιτικές επιλογές του κόμματος που συνιδρύσαμε οδήγησαν σταδιακά στην αναίρεση δομικών χαρακτηριστικών του και στην εγκατάλειψη των διακηρυγμένων στόχων του", αναφέρουν στην επιστολή παραίτησής τους τα 24 στελέχη.

Η επιστολή αποχώρησης

"Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος. Οι πολιτικές επιλογές του κόμματος που συνιδρύσαμε οδήγησαν σταδιακά στην αναίρεση δομικών χαρακτηριστικών του και στην εγκατάλειψη των διακηρυγμένων στόχων του. Το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι επιλογές αυτές είναι απολύτως ασφυκτικό, τόσο για εμάς όσο και για το ίδιο το κόμμα.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απλώς πιστοποίησε το προφανές, που μόνον η ηγεσία αρνείται να δει ή να παραδεχτεί.

Είναι γνωστό ότι τα συνέδρια στην αριστερά γίνονται είτε για να μιλήσουν τα μέλη του κόμματος, είτε για να σιγήσουν· το επερχόμενο —ένα «συνέδριο ηγεσίας και όχι κόμματος»— ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν θα συμπράξουμε σ’ ένα τέτοιο συνέδριο· το εννοούσαμε.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Εμμένουμε σε όλες τις ιδρυτικές μας διακηρύξεις· τις εννοούσαμε επίσης. Θα συνεχίσουμε να τις υπηρετούμε.

Υποβάλλουμε την παραίτησή μας από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και από το κόμμα".

Βαρελάς Δημήτρης

Γαλανόπουλος Νίκος

Γιάνναρος Ανδρέας

Δερμιτζάκης Δημήτρης

Επιτροπάκη Κατερίνα

Ζαράνης Ηλίας

Κανελλοπούλου Γωγώ

Καραγρηγορίου Γρηγόρης

Καραφέρη Μαρία

Κελαϊδίτης Ξένος

Κεχαγιόγλου Ελένη

Λιοναράκη Μυρσίνη

Λυκούδης Σπύρος

Μανδαράκης Βασίλης

Νικολάου Γιάννης

Όκλαντ Αστριντ Ζωή

Παπαϊωάννου Χαρά

Πιέρρος Γιώργος

Πολίτης Χαϊμ

Πολυμενάκου Φιλιώ

Τριανταφύλλου Θοδωρής

Τσακνιάς Γιώργος

Τσικαρδάνη Ντόρα

Χαϊνάς Κώστας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE:

24Media Network