Αποδοκίμασαν τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Αποδοκίμασαν τον Βασίλη Κεγκέρογλου

Με την αντίδραση ενός αγανακτισμένου ηλικιωμένου ήρθε αντιμέτωπος ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Β.Κεγκέρογλου σε εκδήλωση μνήμης μαρτύρων της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στην διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής για τους 62 Μάρτυρες, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι Ηρακλείου.

Την στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο Μνημειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ένας ηλικιωμένος, που βρέθηκε στο σημείο, πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει "Έξω οι κλέφτες" .

Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ηρακλειώτη βουλευτή, ο οποίος αφού κατέθεσε άρον άρον το στεφάνι, στράφηκε εναντίον του "αγανακτισμένου" ηλικιωμένου, ο οποίος πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε μεταβεί για την εκδήλωση ή ήταν περαστικός .

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων που έσπευσαν να ηρεμήσουν τον κ. Κεγκέρογλου και να απομακρύνουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

Είχε προηγηθεί το Αρχιερατικό μνημόσυνο, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ενώ οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν  στην μνήμη  των 62 Ηρακλειωτών που εκτελέσθηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή για μία ακόμα χρονιά.

Οι 62 μάρτυρες

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 1942 οι γερμανικές αρχές κατοχής, ως αντίποινα σε αντιστασιακές ενέργειες, εκτελούν στη θέση Ξεροπόταμος δυτικά της πόλης 12 πολίτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Μηνάς Γ. Γεωργιάδης και τα αδέλφια του Τίτος και Εμμανουήλ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 14 του ίδιου μήνα, στην ίδια θέση εκτελούνται ομαδικά 50 ακόμη άτομα ως αντίποινα για σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη νύχτα στο αεροδρόμιο. Έτσι ο αριθμός των εκτελεσθέντων ανέρχεται συνολικά στους 62.

Πηγή: Cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποδοκίμασαν τον Βουλγαράκη

Εμπλοκή Σηφουνάκη σε επίθεση

Γιούχαραν τον Καστανίδη

Γιούχαραν το Γιώργο Πεταλωτή

SHARE:

24Media Network