Αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος eurokinissi

Πρώτος υπογράφοντας ο Νίκος Παρασκευόπουλος - Οι 32 βουλευτές επισημαίνουν ότι το 80% των σχολικών καθαριστριών εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα της ανανέωσής τους.

Την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών ζητούν με ερώτησή τους από τον υπουργό Εσωτερικών 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι το 80% των σχολικών καθαριστριών, περίπου 9.500, εργάζονται με ολιγόμηνες συμβάσεις αντιμετωπίζοντας «αβεβαιότητα για την ανανέωσή τους κάθε νέο σχολικό έτος», παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης ελάχιστοι δήμοι τήρησαν την υποχρέωση για κατάρτιση Πρότυπης Σύμβασης Διετίας για τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες.

«Τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου είναι σωρευμένα και διογκώνονται λχ συνεχής αβεβαιότητα, καθεστώς υποαμοιβής, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, μη τήρηση των προβλεπόμενων όρων των συμβάσεων, λήψη άδειας με την προϋπόθεση της αναπλήρωσής τους, κα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Στην ερώτηση υπενθυμίζεται ακόμα ότι οι σχολικές καθαρίστριες εξαιρούνται από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ενώ συχνά δεν τηρείται η υποχρέωση για την χορήγηση στις καθαρίστριες Μέσων Ατομικής Προστασίας.

«Η ανάγκη αποκατάστασης των αδικιών, της εξάλειψης των διακρίσεων καθώς και της πλήρους εφαρμογής των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων είναι επιβεβλημένη και προς την κατεύθυνσή αυτή οφείλουμε να δρούμε συλλογικά» προσθέτει ο Ν. Παρασκευόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «τα συναρμόδια υπουργεία αναμένεται να επιδείξουν την αναγκαία εγρήγορση και ευαισθησία πάνω στο θέμα αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα