ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Θα παρουσιαστεί στις 25 Φεβρουαρίου και αναμένεται να προκαλέσει έντονες πολιτικές συζητήσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται σήμερα και επιβλήθηκαν από την τρόικα, είχαν ξεκινήσει ή έγιναν την τριετία 90-93

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWS 247, ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα είναι: ”ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1990-1993”.

Μετά από 20 χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λύνει τη σιωπή του και μέσα από το βιβλίο του που θα παρουσιαστεί επισήμως στις 25 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβερνήσεως του, την περίοδο1990-1993 και ιδιαιτέρως στην προσπάθεια του, να θωρακισθεί από τότε η ελληνική οικονομία για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ελλείμματα.

Άλλωστε, μετά την πτώση της κυβερνήσεως του, ο πρώην πρωθυπουργός είχε προβλέψει από το 1994 ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στο ΔΝΤ και μέσα από το βιβλίο του εξηγεί, τι τον οδήγησε σε αυτήν την δυσοίωνη εκτίμηση.

Στο βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται σήμερα και επιβλήθηκαν από την τρόικα, είχαν ξεκινήσει ή έγιναν την τριετία 90-93 και όπως υποστηρίζει για αυτό η κυβέρνηση του πολεμήθηκε από κόμματα και συντεχνίες.

Στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (εκδόσεις Εστία), το οποίο επιμελήθηκε ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε Γιάννης Παλαιοκρασσάς, παρατίθενται στοιχεία και πίνακες για όλα όσα έγιναν ώστε να αντιμετωπιστεί το εθνικό χρέος τη συγκεκριμένη τριετία.

Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι τα δημόσια ελλείμματα εκτοξεύτηκαν λόγω των πολιτικών που άσκησε επί μια οκταετία με αλόγιστες παροχές και σπατάλες ενώ περιγράφει και τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε από κόμματα και συντεχνίες στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα