Απόψε η ομιλία Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Τι συζήτησε με Γκουτέρες

Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Σκοπιανό, Κυπριακό και προσφυγικό κυριάρχησαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

H συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία, το μεταναστευτικό και το κυπριακό ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολυμέρεια και στα Ηνωμένα Έθνη.

«Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της να επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία για το όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τύχει υποστήριξης και στις δύο χώρες.

ADVERTISING

Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο γενικός γραμματέας και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το κυπριακό ζήτημα και τη μετανάστευση.

Το απόγευμα η ομιλία Τσίπρα

Στις 12:30 (19:30 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει ομιλία στην 73η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Με τη σημερινή ομιλία του, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πενθήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Σκοπιανό, Μεταναστευτικό, Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Τσίπρα - Ρος: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας

Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ: Συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής CEO της JP Morgan

Τσίπρας στη WSJ: Η κυβέρνηση θα επιβιώσει, δεν ξέρω αν θα επιβιώσει ο συνασπισμός -Ο κυβερνητικός εταίρος μου θα αποφασίσει

Ο Τσίπρας αναδιατάσσει το πολιτικό προσωπικό στον ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network