Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική κατά τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική κατά τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, κατά την τιμολόγηση φαρμάκων, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Υπέρ της παραπομπής του Ανδρ. Ξανθού ψήφισαν 88 βουλευτές. Υπέρ της παραπομπής Π. Πολάκη και Π. Κουρουμπλή τάχθηκαν 86 βουλευτές

Την πρόταση της ΝΔ για την παραπομπή τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε προανακριτική επιτροπή απέρριψε η Βουλή μετά από μυστική ψηφοφορία.

Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισαν μόνον οι βουλευτές της, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τη στάση του κόμματός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την πρόταση. Η Δημοκρατική Συμπαρατάξη και το Ποτάμι ψήφισαν άκυρο. Το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων απείχαν από την ψηφοφορία.

Υπέρ της παραπομπής του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ψήφισαν 88 βουλευτές, κατά ψήφισαν 145, παρών 1 και 33 ψήφισαν άκυρο.

Υπέρ της παραπομπής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά ψήφισαν 149, παρών 1 και άκυρο 31.

Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά ψήφισαν 151, παρών 1 και άκυρο 29.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα