Αποστάσεις Μαξίμου από Πλεύρη για τον Παλαιστίνιο και τη σημαία

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παλαιστίνιος διαδηλωτής
Ο Παλαιστίνιος διαδηλωτής Eurokinissi

“Δεν είναι δουλειά μας να πάρουμε θέση για το τι θα έπρεπε να κάνει ένας άνθρωπος σε εμπόλεμη χώρα”, επισήμανε ο Π. Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πλεύρη για τον Παλαιστίνιο.

Διακριτικές αποστάσεις παίρνει η κυβέρνηση από τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, για τον Παλαιστίνιο, που ύψωσε την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία σε διαδήλωση και προσήχθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης, με ρητορική που θύμισε την πολιτική του προέλευση από το ΛΑΟΣ, κάλεσε τον 22χρονο πρόσφυγα να γυρίσει στη χώρα του για να πολεμήσει.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι παρόλο που ο Παλαιστίνιος προσήχθη με βάση νόμο για έκθεση του ελληνικού κράτους ή συμμάχων του σε κίνδυνο (και ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακροδεξιά στοιχεία διέδιδαν fake news), τελικώς δεν ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πλεύρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε: “Δεν θέλω να μιλήσω για λογαριασμό ενός ανθρώπου και το τι επιλογή θα κάνει, ούτε νομίζω είναι η δουλειά μας αυτή, να πάρουμε θέση για το τι θα έπρεπε να κάνει ένας άνθρωπος σε οποιαδήποτε χώρα εμπόλεμη, ούτε εγώ μπορώ να γνωρίζω τις περιστάσεις και την ιστορία του κάθε ανθρώπου. Και ούτε είναι και ο θεσμικός μας ρόλος να το κάνουμε αυτό.” 

Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι προχθές στο briefing είχε αποφύγει να τοποθετηθεί για το λόγο της προσαγωγής, γιατί ήταν μία υπόθεση την οποία ερευνούσαν οι αρχές.

“ Δεν είναι δική μας δουλειά να υποκαθιστούμε τη δουλειά των αρχών. Οι αρχές έκαναν μία προσαγωγή, ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία, η οποία είχε τη συγκεκριμένη κατάληξη”, τόνισε και πρόσθεσε: “Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι Αρχές, η Δικαιοσύνη, να τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους, και όταν κρίνουν ότι υπάρχει τέλεση κάποιων αδικημάτων να προχωρά η διαδικασία, όταν δεν το κρίνουν, αντίστοιχα να έχουμε την αντίστοιχη έκβαση. Αυτό νομίζω είναι το σωστό, αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, και αυτό πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα