Αποστολάκης για “Βέλος”: Να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν το ρήγμα

Διαβάζεται σε 2'
Το "Βέλος"
Το "Βέλος" INTIME

Επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί το πλοίο, αλλά και να αποκατασταθούν οι βλάβες του, σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας, τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήγμα από τους θυελλώδεις ανέμους υπέστη το  “Βέλος” στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που το ιστορικό αντιτορπιλικό βρίσκεται σε κίνδυνο, γεγονός που έφερε και την αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας, τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη.

“Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, τα οποία συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό, το αντιτορπιλικό (Α/Τ) «Βέλος», σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου”, ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

“Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το «Βέλος» στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί.

Όπως, επίσης, είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα