Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Και λεφτά να μην έχουμε, θα βάλουμε από την τσέπη μας για να πετάνε τα αεροπλάνα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Και λεφτά να μην έχουμε, θα βάλουμε από την τσέπη μας για να πετάνε τα αεροπλάνα

Πώς σχολίασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος τις σχέσεις με την Τουρκία και το συχνό φαινόμενο των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου (vid)

Στις σχέσεις με την Τουρκία και το σχεδόν καθημερινό φαινόμενο των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, στάθηκε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

Σε ομιλία του την Πέμπτη (30/04) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Κωσταράκος επεσήμανε: "Περίπου 2-3 φορές την ημέρα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίζονται. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια", τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είναι στρατιωτικές, αλλά πολιτικές. "Οι αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 54%, αλλά οι παραβιάσεις όχι. Όπως, όμως, συνηθίζω να λέω, και λεφτά να μην έχουμε, θα βάλουμε από την τσέπη μας για να πετάνε τα αεροπλάνα".

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, χαρακτήρισε "πόρτα των Βαλκανίων" και "χρυσή πύλη της Ευρώπης" τη Θεσσαλονίκη, και "πηγή ανησυχίας" την Τουρκία.

"Η Τουρκία προσπαθεί να αναθεωρήσει το ισχύον καθεστώς. Οι άνθρωποι που δεν συζητάνε για τα εδάφη με τους Τούρκους αξιωματούχους, είναι γιατί ξέρουν τη δουλειά τους. Εννοείται ότι δεν θα συζητήσουμε για το δικό μας μέρος και αντ' αυτού θα τους πάμε στα μπουζούκια και στην Ακρόπολη", δήλωσε σχετικά.

Πληροφορίες από thestival.gr

SHARE:

24Media Network