Αρχίζει την Πέμπτη το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ

Αρχίζει την Πέμπτη το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ
Στιγμιότυπα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο κλειστό γήπεδο «ΠΛΑΤΩΝ» στη Νίκαια, στην εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για τα 61 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη την Παρασκευή 29 αρτίου 2013. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Το πρωί της Πέμπτης ξεκινά του 19ο συνέδριο του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί η εισήγηση της γγ του κόμματος Α. Παπαρήγα

Με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από τη γενική γραμματέα της Αλέκα Παπαρήγα, αρχίζουν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, “στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους, τα προσυνεδριακά κείμενα”.

Για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%.

Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.

Πάντως, οι εσωκομματικές εξελίξεις, αν υπάρξουν, αναμένονται λίγες εβδομάδες μετά το συνέδριο, στο οποίο, δύσκολα θα έχουμε κάποια έκπληξη.

Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version