Αθανασίου για Λοβέρδο: Θέμα ηθικό και δεοντολογικό

Αθανασίου για Λοβέρδο: Θέμα ηθικό και δεοντολογικό
Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών. Στο βήμα ο Χαρ. Αθανασίου Eurokinissi

Για την κ. Τουλουπάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι είχε όλες τις αρμοδιότητες που ορίζει ο σχετικός νόμος να ζητήσει να αποφανθεί η Βουλή περί άρσεως ή μη της ασυλίας

«Θέμα που έχει υπόβαθρο ηθικό και δεοντολογικό» χαρακτήρισε, κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, το κατά πόσο θα έπρεπε να ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελέα Διαφθοράς, ενόψει των μηνύσεων που έχουν γίνει σε βάρος της.

«Είναι ένα θέμα ηθικό και έχει υπόβαθρο δεοντολογικό και ηθικό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Σώματος, επισήμανε όμως ότι είναι νόμιμη η διαδικασία του αιτήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ο εισαγγελέας Διαφθοράς, εν προκειμένω η κ. Τουλουπάκη, είχε όλες τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Ν.4022/2011, να ζητήσει να αποφανθεί η Βουλή περί άρσεως ή μη της ασυλίας», τόνισε ο κ. Αθανασίου και υπογράμμισε: «Το έγγραφο αυτό που διαβιβάστηκε στη Βουλή δεν αποτελεί πράξη άσκησης ποινικής δίωξης ούτε καν πράξη προκαταρκτικής εξέτασης αλλά αποτελεί μία απλή διαδικαστική πράξη, την οποία προβλέπει το Σύνταγμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα