Αβραμόπουλος: Από κοινού δράση στην Ευρώπη για τις μεταναστευτικές προκλήσεις

Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Κοινοτικό επίτροπο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο,μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου,Μ.Τρίτη 7 Απριλίου 2015 (ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Κοινοτικό επίτροπο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο,μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου,Μ.Τρίτη 7 Απριλίου 2015 (ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τις προτάσεις της Κομισιόν για τη μετανάστευση και την ασφάλεια ανέπτυξε ο Δ. Αβραμόπουλος στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο

«Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι θα πρέπει να δρούμε από κοινού στην Ευρώπη» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναπτύσσοντας, χθες στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας τις προτάσεις της Επιτροπής για τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι η Πορτογαλία, παρόλο που δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες μεταναστευτικές πιέσεις που βιώνουν οι χώρες της Μεσογείου, αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προκλήσεων, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της επανεγκατάστασης μεταναστών ανέφερε ότι «είναι ένας μηχανισμός έκτακτης ανάγκης που θα εφαρμόζεται και στο μέλλον, όταν θα προκύψουν παρόμοιες πιέσεις».

Για τα θέματα ασφάλειας, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί νέες και σύνθετες διασυνοριακές απειλές» οι οποίες «πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αβραμόπουλος: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network