Αβραμόπουλος: Κάποιοι Ευρωπαίοι ξεχνούν πως ένας στους τέσσερις είναι απόγονος μετανάστη

Αβραμόπουλος: Κάποιοι Ευρωπαίοι ξεχνούν πως ένας στους τέσσερις είναι απόγονος μετανάστη
O Έλληνας Επίτροπος της Ε.Ε Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών Eurokinissi

"Με το να τίθεται το μεταναστευτικό και προσφυγικό στην καθημερινή πολιτική ατζέντα, εκ των πραγμάτων οδηγούνται οι κοινωνίες σε λανθασμένο δρόμο" σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος ασκώντας κριτική την ηγεσία της Ουγγαρίας.

Κριτική στην ουγγρική ηγεσία αλλά και σε άλλες με αντίστοιχη πολιτική έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κυριος Αβραμόπουλος, σε συζήτηση που συμμετείχε, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως με το να τίθεται το μεταναστευτικό και προσφυγικό στην καθημερινή πολιτική ατζέντα, εκ των πραγμάτων οδηγούνται οι κοινωνίες σε λανθασμένο δρόμο, ο οποίος οδηγεί σε αμφισβήτηση των αρχών και των αξιών της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην σκληρή πολιτική της κυβέρνησης Ορμπάν, αναφέροντας πως “Το 1992, 500.000 Ούγγροι πέρασαν τα σύνορα προς την Αυστρία και τη Γερμανία. Σήμερα όλοι τους είναι ενταγμένοι σε αυτές τις κοινωνίες. Η σημερινή ηγεσία ή το ξεχνάει ή το αγνοεί. Κάποιοι από τους Ευρωπαίους ξεχνούν πως ένας στους τέσσερις πολίτες της Ευρώπης είναι απόγονοι πρόσφυγα ή μετανάστη”.

Ανάλογη κριτική, άσκησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και σε άλλες χώρες όπως η Πολωνία, οι οποίες όπως είπε έχουν αντιμεταναστευτική πολιτική εκεί στη βρίσκονται μακριά από την εστία του προβλήματος. “Σε συνάντηση στη Λυόν είχε πει στον Πολωνό υπουργό: “Αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί ξεσπάει μια μεγαλύτερη κρίση στην Ουκρανία και έρχονται 2 εκ. πρόσφυγες στα σύνορά σας, θα με φωνάξετε μόνος σας να μου ζητήσετε αλληλεγγύη της Ευρώπης”.

Κλείνοντας, ο κύριος Αβραμόπουλος αναγνώρισε ως δυσκολότερη στιγμή στην διαχείριση του προσφυγικού την αρχή του. “Δεν υπήρχε καμία προετοιμασία. Έπρεπε να χτίσουμε τα πάντα από την αρχή” είπε, συμπληρώνοντας πως το επόμενο διάστημα προετοιμάζεται ένα προσωπικό 10.000 ατόμων που θα ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή με στόχο να μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετακινηθούν σε όποια χώρα χρειάζεται βοήθεια. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα