Αχτσιόγλου: Καινοφανής η δήλωση Κασσελάκη ότι τα Κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων

Διαβάζεται σε 3'
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου INTIME NEWS

Σοβαρό ατόπημα χαρακτήρισε τη δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ χαρακτήρισε πρόσωπο με “μόνιμα υβριστική τακτική” τον Παύλο Πολάκη. “Η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη” είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τις πρωτοφανείς δηλώσεις του συνυποψηφίου της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ για το άν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χτεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει υποστηρίξει μια σειρά από συνθήματα, αναγκαία μεν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να ερχόμαστε και στην ουσία».

Σχετικά με τις αναφορές για “υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα” και την σιγή ιχθύος που τηρεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

«Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος». «Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν τους ανθρώπους που είχε διαλέξει να είναι στο πλευρό του» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή. Σε ερώτηση αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος κι αν η ίδια σε περίπτωση που κερδίσει θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Τη Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα». Πρόσθεσε ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων.

Σε ερώτηση αν τέτοιες επιθέσεις εκπορεύονται από τον κ. Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του, ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, πρέπει να σταματήσει, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Κατέληξε λέγοντας ότι είναι αντιστρέψιμο το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, και πρόσθεσε πως έχει αποδείξει πως είναι στρατιώτης της παράταξης.

Τέλος κάλεσε την κυβερνητική παράταξη να μην επιχαίρει γιατί από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος και με σχέδιο για την κοινωνία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα