Αυγενάκης στο NEWS 24/7 για την υπόθεση Μπεκατώρου: “Θα πάμε μέχρι τέλους” 

Αυγενάκης στο NEWS 24/7 για την υπόθεση Μπεκατώρου: “Θα πάμε μέχρι τέλους” 
O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης Eurokinissi

Αποφασισμένος να προχωρήσει όχι μόνο στην υπόθεση Μπεκατώρου και όσων μιλήσουν, αλλά γενικά στην αθλητική μεταρρύθμιση μέχρι τέλους δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

“Θα πάμε μέχρι τέλους” δηλώνει στο NEWS 24/7 ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν ραγδαίες εξελίξεις στην Εθνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας αλλά έδωσαν και το θάρρος και σε άλλες αθλήτριες να αποκαλύψουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού, ξεκινώντας το ελληνικό #metoo.

Όπως δήλωσε ειδικότερα ο κ. Αυγενάκης στο NEWS 24/7 μετά και τις τελευταίες εξελίξεις:

“Είμαστε αποφασισμένοι κι όσοι νόμιζαν ότι θα λέμε μεγάλα λόγια και θα κάνουμε λιγότερα, συνεχώς διαψεύδονται. Θα πάμε μέχρι τέλους, όχι μόνο στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και όσων άλλων μιλήσουν, αλλά μέχρι τέλους σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αθλητική μεταρρύθμιση.

Αποδεικνύεται συνεχώς το πόσο σωστή ήταν από την αρχή η στόχευση της αθλητικής μεταρρύθμισης. Το πόσο αναγκαία είναι για να υπάρξει καθαρό οξυγόνο στον αθλητισμό μας και να αναπτυχθεί.

Το αξίζει το μεγάλο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που είναι υγιές. Το αξίζει, το περιμένει. Είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους, που φωνάζουν και αντιδρούν και θορυβούν γιατί χάνουν τα οφίτσια τους.

Μέχρι τέλους, λοιπόν, σε όλες τις μεταρρυθμίσεις για να φτιάξουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για την επόμενη γενιά αθλητών μας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε επιχειρήσει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, θεσπίζοντας μεταξύ άλλων όριο ηλικίας για τους παράγοντες των ομοσπονδιών και καταργώντας έτσι στην ουσία τη… μονιμότητα, η οποία ενίσχυε τη δημιουργία σχέσεων εξουσίας και εξάρτησης.

Η απαράδεκτη στάση της Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας αρχικά με ανακοίνωση της χαρακτήρισε την καταγγελία για βιασμό “δυσάρεστο περιστατικό” και άφησε αιχμές γιατί η αθλήτρια δεν μίλησε γι’ αυτό νωρίτερα, προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Η απάντηση της κ. Μπεκατώρου ήταν αποστομωτική: “Ολοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα.

Όμως η Σοφία Μπεκατώρου ήταν μεταξύ αθλητών που είχαν καταγγείλει με κοινό τους βίντεο την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και είχαν μιλήσει για κλίμα τρομοκρατίας.

Η Μαρίνα Ψυχογιού, άλλοτε πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας και νυν στέλεχος της World Sailing, αποκάλυψε ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας χωρίς να τον κατονομάζει.

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιπλοίας Αριστείδη Αδαμόπουλου μετά τις επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας και η ολυμπιονίκης θα καταθέσει, παρότι η καταγγελθείσα πράξη έχει παραγραφεί. Πληροφορίες αναφέρουν εξάλλου πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία. Για πρώτη φορά δε, είχε μιλήσει για την κακοποίηση της πριν τρεις μήνες.

Ο κ. Αδαμόπουλος με γραπτή ανακοίνωση του πάντως διαψεύδει τις κατηγορίες και δηλώνει “Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά.”

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να δηλώσει τη συμπαράσταση του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε χθες με την αθλήτρια και με ανάρτηση του στο facebook δήλωσε πως είναι δίπλα της και δίπλα σε όλα τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως με ανακοίνωση του έβαλε στο κάδρο της κριτικής και τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της ΝΔ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα