Οι αθλητές είχαν καταγγείλει εγκαίρως το σαθρό κλίμα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Οι αθλητές είχαν καταγγείλει εγκαίρως το σαθρό κλίμα στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας
Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου Youtube

Αθλητές είχαν καταγγείλει με κοινό τους βίντεο την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και είχαν μιλήσει για κλίμα τρομοκρατίας. Ανάμεσά τους ήταν και η Σοφία Μπεκατώρου. Τι είχε απαντήσει ο πρόεδρος της ΕΟΙ, Αντώνης Δημητρακόπουλος.

Συγκλόνισε η καταγγελία της Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ομοσπονδίας. Η ιστορία της οδήγησε και άλλες γυναίκες από τον χώρο του αθλητισμού να μιλήσουν και να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, ενώ η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ταυτότητα του παράγοντα-θύτη, Αριστείδη Αδαμόπουλου.

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ομοσπονδία εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία προκάλεσε οργή και θύελλα αντιδράσεων, λόγω της απαθούς στάσης της και της υπονόησης πως το θύμα άργησε να μιλήσει. Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε με τη σειρά της στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Με τον τρόπο που απάντησε η Ομοσπονδία, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα”.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που καταγράφηκαν καταγγελίες προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, καθώς πριν από μερικούς μήνες, τον Σεπτέμβριου του 2020, σπουδαίοι Έλληνες αθλητές είχαν δημιουργήσει ένα βίντεο, στο οποίο ανέφεραν τα παράπονά τους και τα κακώς κείμενα της Ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για κλίμα τρομοκρατίας, για ασέβεια από τους παράγοντε και για άσχημες συμπεριφορές.

Το βίντεο, το οποίο είδε ξανά το φως της δημοσιότητας λόγω της πρόσφατης καταγγελίας της Ολυμπιονίκη, είχε δημιουργηθεί με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι διοικούντες στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, εναντίον του Νίκου Κακλαμανάκη, αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ. Στο βίντεο είχε μιλήσει ο ίδιος, η Σοφία Μπεκατώρου, η Βασιλεία Καραχάλιου, ο Τάκης Μάντης, ο Παύλος Καγιαλής, ο Ιωάννης Μητάκης και άλλοι.

Η Σοφία Μπεκατώρου είχε καταγγείλει στο εν λόγω βίντεο: “Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την ομοσπονδία ήταν ένας συνεχής πόλεμος. Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας ότι εγώ εάν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία μέρα. Μάλιστα, σε μία νύχτα, είπε”.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης είχε αναφερθεί σε εξουσιοδοτήσεις για να εκλέγεται η ίδια εξουσία, ενώ ο Τάκης Μάντης είχε μιλήσει για μία Ομοσπονδία που μπορεί να οδηγήσει έναν αθλητή στα δικαστήρια. Με τη σειρά της η Βασιλεία Καραχάλιου είχε καταγγείλει: “Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωπικά deal ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε και όποιος αντέξει”.

Στις κατηγορίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, είχε απαντήσει τότε πως αυτά τα πράγματα είναι αστεία και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Για αυτή την αντιπαλότητα θα πρέπει να ρωτήσετε μάλλον τους αθλητές και όχι την ομοσπονδία διότι από ένα σύνολο 2.500 αθλητών από 25 μετάλλια που κατακτά η Ελλάδα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια κάθε χρόνο, που κατακτάει η ελληνική ιστιοπλοΐα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, το να βγουν κάποιοι αθλητές και να κάνουν παράπονο, πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους”.

Σημειώνεται ότι πέρα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΙ, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον πρόεδρο Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα