Μπακογιάννης για Πανεπιστημίου: “Αργήσαμε αλλά το έργο θα μάς ανταμείψει”

Μπακογιάννης για Πανεπιστημίου: “Αργήσαμε αλλά το έργο θα μάς ανταμείψει”
Κώστας Μπακογιάννης Menelaos Myrillas / SOOC

Ο δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για το έργο της Πανεπιστημίου καθώς και το διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ολοκληρώνεται το έργο του Πανεπιστημίου όπως τόνισε την Τρίτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε χαρακτηριστικά ότι το “έργο θα μας ανταμείψει παρόλο που αργήσαμε»

Για τον Βοτανικό και τη διπλή ανάπλαση τόνισε ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το ταμείο Ανάκαμψης ενώ έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες και άμεσα ξεκινάνε οι δημοπρατήσεις των έργων. Οπως έκανε γνωστό έχουν ήδη αρχίσει οι αρχικές εργασίες για το γήπεδο το οποίο έχει συμβασιοποιηθεί και το οποίο θα αρχίσει «να δουλεύεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με στόχο να παραδοθεί το 2026».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση μόνο όταν παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναΐκού μπορεί γκρεμιστεί το παλιό, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τότε οι Αθηναίοι θα αποκτήσουν ένα ακόμη χώρο πρασίνου

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη είπε σχετικά:«Η Αθήνα είναι δημοκρατική πόλη και δεν της ταιριάζει το μαύρο αν νομίζει ο καθένας νεοναζί, φασίστας εγκληματίας ότι θα κατέβει στην Αθήνα και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες κάνει λάθος».

O κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο υπενθυμίζοντας ότι όταν καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο δήμος Αθηναίων τον έπαυσε από το δημοτικό συμβούλιο ενώ έκλεισε τα γραφεία του κόμματός του στην πρωτεύουσα. «Στην περίπτωση που εκλεγεί, το ίδιο θα επαναληφθεί και τώρα», είπε καταλήγοντας ότι «υποχρέωση μου είναι να είμαστε όλοι ένα απέναντι στους νεοναζί».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα