Brexit: Επαναφέρει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων της Μ.Βρετανίας η ΝΔ

Brexit: Επαναφέρει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων της Μ.Βρετανίας η ΝΔ
Το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές, μετά την παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου

Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων στη Μ. Βρετανία που ενέκρινε την πρόταση για αίτηση παράτασης του Brexit τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων, που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ευρωεκλογές, καλώντας την κυβέρνηση να μην τους στερήσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

“Η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για παράταση του Brexit εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, με πρόσχημα το Brexit, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους Έλληνες που ζουν στη Μ. Βρετανία να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όπως δικαιούνται εκ του νόμου” υποστηρίζει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: “Μετά την ανάδειξη του θέματος από τη Νέα Δημοκρατία τον Φεβρουάριο, οι αρμόδιοι Υπουργοί Γ. Κατρούγκαλος και Αλ. Χαρίτσης έσπευσαν άρον άρον να διαβεβαιώσουν ότι το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν θα λυθεί σύντομα.

Ωστόσο, ο εμπαιγμός των 70 χιλιάδων Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται, αφού ακόμη και σήμερα η Κυβέρνηση εξακολουθεί να τους στερεί παράνομα τη δυνατότητα να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν ως κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους”.

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση: 

1.Να δώσει οδηγίες στην πρεσβεία και τα προξενεία στη Μεγάλη Βρετανία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους.

2.Να διαθέσει επαρκή αριθμό προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου απρόσκοπτα

3.Να δώσει εύλογη παράταση τουλάχιστον για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

 “Ας πάψουν επιτέλους να κρύβονται οι κ. Χαρίτσης και Κατρούγκαλος. Δεν μπορούν να παίζουν με τα εκλογικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, όσο κι αν βρίσκονται σε πανικό ενόψει της επερχόμενης ήττας του κόμματός τους”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα