Χαϊκάλης: Αναλαμβάνω μια καυτή πατάτα, αν μπορώ θα τη δροσίσω

Χαϊκάλης: Αναλαμβάνω μια καυτή πατάτα, αν μπορώ θα τη δροσίσω

Ο Παύλος Χαϊκάλης νέος υφυπουργός για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων. Οι πρώτες δηλώσεις του στις κάμερες (Vid)

Κανείς δεν περίμενε την υπουργοποίηση του Παύλου Χαϊκάλη των ΑΝ.ΕΛ. στον χθεσινό ανασχηματισμό. Ο ηθοποιός και βουλευτής, έλαβε τη θέση του υφυπουργού, αρμοδίου για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο υπουργείο Εργασίας μετά από απόφαση Αλέξη Τσίπρα.

Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο προεδρικό Μέγαρο για να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σαν υφυπουργός στις τηλεοπτικές κάμερες.

"Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω. Έχω μεγάλη επίγνωση το τι αναλαμβάνω, είναι μια καυτή πατάτα που πρέπει να την πάρω με πολλή αγάπη και αν μπορώ να την δροσίσω", δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

"Έχω μάθει από πίεση, ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω 35 χρόνια ένσημα, έχω πεινάσει, ξέρω τι θα πει να βασίζονται πάνω σου 10 εκατ. άνθρωποι για τις συντάξεις και την ασφάλιση", πρόσθεσε, ενώ μετά από ερώτηση σχετικά με το αν γνώριζε για τη νέα του θέση πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, απάντησε πως ξαφνιάστηκε με την ανάθεση της θέσης.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο "για την εμπιστοσύνη που έδειξαν" στο πρόσωπο του.

Τέλος, απάντησε μετά από σχετική ερώτηση πως αντιλαμβάνεται τα σχόλια του κόσμου και τις αντιδράσεις για τη νέα του θέση.

"Δέχομαι όλες τις κατηγορίες και ξέρω τι σημαίνει να ελπίζουν πάνω σου για το θέμα των συντάξεων και της πρόνοιας. Ακόμα και σε αυτούς που κοροϊδεύουν και γελάνε αυτή τη στιγμή, έχω να απαντήσω πως ακόμα κι όταν τους έκανα μέσα από τη δουλειά μου να γελάνε, κάτι στο τέλος καλό τους έμεινε. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω ακόμα και τώρα. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να αποδείξω πως κάποια θέματα μπορώ να τα διαχειριστώ".

Η χώρα χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα στην οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις

"Η χώρα χρειάζεται ηρεμία, σταθερότητα και στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις και παντού, για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από το αδιέξοδο", δήλωσε μετά την ορκωμοσία, ο υφυπουργός για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Παύλος Χαΐκάλης.

Εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην ψηφοφορία της Τετάρτης και είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα των ΑΝΕΛ είναι συμπαγής "γιατί έχουμε δει πραγματικά την κατάσταση που περνά η χώρα και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε διαφορετικά".

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει, πρόσθεσε ότι έχει σχέση με το αντικείμενο της θέσης που ανέλαβε, υπενθυμίζοντας ότι επί τρία χρόνια ήταν τομεάρχης των ΑΝΕΛ επί αυτών των θεμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανασχηματισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Έσπασε' το Twitter για τον Χαϊκάλη. Bonus μερικά δικά του αξέχαστα 'τιτιβίσματα'

Χαϊκάλης: Από την ΠΟΛΑΝ, στους ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση. Το DVD και η εκλογή Προέδρου

Π. Χαϊκάλης: Θα δώσω μάχη για ένα εργασιακό περιβάλλον ισονομίας και αξιοκρατίας

SHARE:

24Media Network