Χαν: “Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό”

Χαν: “Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό”
Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν SOOC

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, είπε πως θα υπάρξει μια συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την FYROM

«Φωτιές» άναψε για μία ακόμη φορά ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν με δήλωσή του για την ΠΓΔΜ και το ονοματολογικό. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις νέες χώρες που αποκτούν ευρωπαϊκή προοπτική, ο Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει μια λύση αναφορικά με τη διένεξη Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό».

«Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μια λύση. Τουλάχιστον μια λύση που θα στρώσει τον δρόμο, θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την FYROM. Όλοι νομίζω συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, για την κοινωνία και για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο αρμόδιος Επίτροπος Διεύρυνσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που με τις απρόσεκτες δηλώσεις του ο Επίτροπος Χαν κάνει άνω-κάτω την ΕΕ και την Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες δύο φορές είχε απασχολήσει κατά τον ίδιο τρόπο την κοινή γνώμη. Μία αναφέροντας το θέμα των Τσάμηδων σε ερώτηση ευρωβουλευτή και η άλλη πάλι «ξεχνώντας» την προϋπόθεση επίλυσης του ονοματολογικού με τα Σκόπια.

Πάντως χθες, ο ίδιος επανέλαβε ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την ευρωπαϊκή της πορεία. «Φοβάμαι ότι η ανάλυσή μας δείχνει ότι η χώρα εξακολουθεί να απομακρύνεται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικά στους τομείς του κράτους Δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η Κομισιόν έχει καλέσει κατ’ επανάληψη την Τουρκία να αναστρέψει αυτή την αρνητική πορεία επειγόντως και κάναμε μια πολύ σαφή σύσταση προς το σκοπό αυτό στην έκθεση», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα