Χάος στη Βουλή. Σ. Κεδίκογλου: "Πουλήσατε τον 902 σε οφ σορ -Παφίλης: Είστε αισχρός. Φέρτε στοιχεία

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΚΚΕ(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΚΚΕ(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Πραγματική μάχη ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου και τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη στη Βουλή. Δώσατε τον 902 σε οφ σορ είπε ο κ. Κεδίκογλου, τον πουλήσαμε νόμιμα, είστε αισχρός, απάντησε ο κ. Παφίλης

Στην πώληση του 902 εστιάστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΚΚΕ, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια παιδεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κεδίκογλου, για να στηλιτεύσει τη στάση του ΚΚΕ πάνω στο νομοσχέδιο, ενέπλεξε την πώληση του 902.

Κατηγόρησε το κομμουνιστικό κόμμα ότι δεν μπορεί να διαρρηγνύει  τα ιμάτια του ένα κόμμα που πούλησε σε "οφ σορ" τον 902 και απέλυσε εργαζομένους.

"Ο λαός δεν μας κρίνει από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Δεν μπορεί να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας από την μια και από την άλλη να απολύετε εργαζόμενους. Δεν είστε θύμα αλλά θύτης. Εκμεταλλευτήκατε τον καπιταλισμό με τον πιο γκρίζο τρόπο. Πουλήσατε τον 902 σε οφ σορ, τον ιδιοκτήτη της οποίας ψάχνουμε στις Παρθένους Νήσους" ήταν οι αναφορές του κ. Κεδίκογλου που προκάλεσαν την άμεση και έντονη αντίδραση του κ. Παφίλη.

Η απάντηση του κ. Παφίλη ήρθε αμέσως και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

"Εμείς τον 902 τον πουλήσαμε νόμιμα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τολμάτε εσείς του ΠΑΣΟΚ να μας εγκαλέσετε γιατί τον πουλήσαμε;" Και συνέχισε:

"Έχετε ακούσει κανέναν επιχειρηματία να πουλήσει επιχείρηση και τα λεφτά να τα δίνει στους εργαζόμενους; Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για οφ σορ; Εσείς στο ΠΑΣΟΚ που είστε το βασίλειο διαφθοράς των οφ σορ; Εμείς όλα φανερά τα κάναμε. Τίποτα κρυφό δεν κάναμε. Είστε ανίκανος και αισχρός. Αν έχετε στοιχεία να τα καταθέσετε. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με τις βαλίτσες να μιλά για ηθικό κύρος. Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή".

Ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, αναγκάστηκε να παρέμβει και ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές "αισχρός και ανίκανος", ωστόσο ο κ. Παφίλης επέμεινε στην άποψη του.

"Όχι αυριανισμούς και χτυπήματα κάτω από μέση. Υφυπουργός είναι. Αν έχει στοιχεία να έρθει εδώ και να τα καταθέσει. Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε αυτούς που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τη μίζα και τη διαφθορά να μας κάνουν μαθήματα. Ντροπή. Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά. Είναι προκλητικός και αισχρός ο τρόπος του και θα απαντήσουμε ανάλογα", ανέφερε ο κ. Παφίλης.

Ο κ. Κεδίκογλου ανταπάντησε αλλά σε εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας ταυτόχρονα να μπει σε αντιπαράθεση για τα όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Παφίλης.

"Δεν ξέρω ποιους έχει υπόψη του όταν μιλά για μίζες στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι χρησιμοποιήσατε τις πιο γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, κάπου στις Παρθένους Νήσους βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του 902. Βγέστε τους οπαδούς σας και ρωτήστε αν τους αν αυτή η πράξη σας συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ. Δεν έχετε το ηθικό πλεονέκτημα πια".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, από το έδρανο του, αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Κεδίκογλου για το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν το κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρευνα ΕΣΡ για την μεταβίβαση του "902"

Αγοραστές 902: Είμαστε μια νόμιμη κυπριακή - ευρωπαική εταιρεία. Επενδύουμε στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία

Σε κυπριακή offshore πωλήθηκε ο 902

SHARE:

24Media Network