Χαρίτσης: Είτε θα συνεχίσουμε προοδευτικά είτε θα επιστρέψουμε στις πολιτικές που έφεραν την κρίση

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. EUROKINISSI

"Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιβάρυνσης έχουν σημασία τα μέτρα ελάφρυνσης. Γι' αυτό και είναι εκτός πραγματικότητας η ρητορική της αντιπολίτευσης περί παροχολογίας" υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η προετοιμασία που έχει γίνει διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν τεχνικά προβλήματα στην πραγματοποίηση πολλαπλών εκλογών τον Μάιο. Θα είμαστε καθόλα έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη. Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει προσωπικό με πολύ υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και κατάρτισης. Η απόφαση για εκλογές θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι τεχνικά. Στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας». Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. 

Σχετικά με τις πρόωρες εκλογές για τις οποίες κάνει επανειλημμένα λόγο η ΝΔ είπε: «Εδώ και δύο χρόνια ακούμε για πρόωρες εκλογές. Έχουν διαψευστεί τόσες φορές που δεν έχει νόημα να τα συζητάμε. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων με θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια (μείωση ΕΝΦΙΑ, αναδρομικά κοκ). Μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιβάρυνσης έχουν σημασία τα μέτρα ελάφρυνσης. Γι' αυτό και είναι εκτός πραγματικότητας η ρητορική της αντιπολίτευσης περί παροχολογίας. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η αναπτυξιακή προσπάθεια θα στηριχτεί και στην ιδιωτική κατανάλωση. Όπως ακριβώς η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν προδιαγεγραμμένη, μια φυσική εξέλιξη, από εδώ και πέρα η πορεία δεν είναι επίσης προδιαγεγραμμένη. Ή θα συνεχίσουμε μια προοδευτική πορεία ή θα επιστρέψουμε στις πολιτικές που μας έφεραν στην κρίση. 

Για την ψήφο των ομογενών: «Δουλεύουμε για να περάσει στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο η ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.»

ADVERTISING

Για τους συμβασιούχους: «Μιλάμε για τη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού στους δήμους από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Μιλάμε για 8.500 θέσεις για τις οποίες έχουν υποβάλει αίτηση δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Σύντομα θα έχουμε οριστικούς πίνακες. Συνεργαζόμαστε εντατικά με το ΑΣΕΠ. Την επόμενη εβδομάδα φέρνουμε ρύθμιση στη Βουλή για να δοθεί παράταση στους συμβασιούχους μέχρι να οριστικοποιηθούν οι προσλήψεις. Η ενίσχυση των δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό θα συνεχιστεί σε ένα πλάνο τριετίας 2019-2021, μιλάμε για περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού τους οποίους έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη οι δήμοι.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έξοδος από τα μνημόνια
SHARE:

24Media Network