Χάρτη των Σκοπίων με το όνομα Βαρντάσκα δημοσίευσε ο Καμμένος στο Twitter

Χάρτη των Σκοπίων με το όνομα Βαρντάσκα δημοσίευσε ο Καμμένος στο Twitter
ΒΟΥΛΗ-OMΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018.(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) eurokinissi

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιστράτευσε ένα παλιό χάρτη στα γαλλικά για να υποστηρίξει τη λύση που προτείνει για το θέμα της ονομασίας

Χάρτη της Γιουγκοσλαβίας απ’ το 1937 με τα Σκόπια να φέρουν την ονομασία Βαρντάσκα, ανέβασε σήμερα στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το όνομα Βαρντάσκα για τα Σκόπια το είχε αναφέρει ξανά ως την πιο πρόσφορη κατά τη γνώμη του λύση στο ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ την περασμένη εβδομάδα.

“Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο ‘Μακεδονία’. Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε”, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Την ίδια ονομασία είχε προτάξει άλλωσε σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου απολογισμού του έργου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, οπότε είχε φωτογραφίσει το όνομα “Δημοκρατία του Βαρδάρη” ως μία ονομασία για την ΠΓΔΜ την οποία θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα