Χατζηδάκης: Μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ παριστάνουν τους φτωχούς

Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι θα ασκηθεί πίεση σε αυτούς που χρωστούν στη ΔΕΗ και παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι. Όπως επεσήμανε, 800 εκατομμύρια οφείλονται από 60.000 ανθρώπους.

Ότι θα υπάρξει πίεση σε αυτούς που χρωστούν στη ΔΕΗ και παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι και οι οποίοι έχουν κρυφτεί μέσα στους πραγματικούς φτωχούς, ζημιώνοντας την επιχείρηση, διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Όπως επεσήμανε, 800 εκατομμύρια οφείλονται από 60.000 ανθρώπους.

Στην αποκάλυψη ότι 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος χρωστάνε τα μισά λεφτά της ΔΕΗ, δηλαδή περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, προχώρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι έχει διαμορφωθεί στη χώρα μία κουλτούρα μη πληρωμής των οφειλών και σημείωσε ότι οφειλέτες με οικονομική επιφάνεια έχουν κρυφτεί μέσα στους φτωχούς. Προανήγγειλε μάλιστα ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ενέργειας παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ρευματοκλοπές, πρόβλημα πάντως που όπως είπε αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λυθεί με έξυπνους μετρητές, για τους οποίους θα διενεργηθεί διαγωνισμός προσεχώς

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε αυξήσεις στο ποσό που εισπράττει η επιχείρηση, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή η αύξηση δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές, καθώς θα αντισταθμιστεί από την ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ όπως επίσης και με ένα ποσό από το πλεόνασμα του ΕΤΜΕΑΡ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιδιοκτήτης βίλας στην Κηφισιά ήταν στο κοινωνικό τιμολόγιο και φέσωσε τη ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network