Χατζηδάκης: Η πρόταση μομφής της ΝΔ πρόσκληση για ένα νέο αξιακό πολιτικό πλαίσιο στη χώρα

Χατζηδάκης: Η πρόταση μομφής της ΝΔ πρόσκληση για ένα νέο αξιακό πολιτικό πλαίσιο στη χώρα
Ο Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε άνοιγμα τους αριστερούς πολίτες που «είναι απογοητευμένοι από μία κυβέρνηση που έχει πάθει πολιτική μετάλλαξη» - Για «δαιμονοποίηση» των πολιτικών του αντιπάλων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Ν. Δένδιας και για «υποκρισία» ο Μ. Βορίδης

«Η πρόταση μομφής της ΝΔ για μένα βασικά είναι μία πρόσκληση για ένα νέο αξιακό πολιτικό πλαίσιο στη χώρα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης παρατηρώντας ότι αυτή η πρόκληση δεν απευθύνεται μόνο σε δεξιούς και κεντρώους, αλλά και «στους αριστερούς συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από μία κυβέρνηση, η οποία έχει πάθει πολιτική μετάλλαξη σε όλα τα επίπεδα». Ο Κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση κι ιδιαίτερα την «ομάδα Μαξίμου» ότι «έχει αποκτήσει καθεστωτική νοοτροπία και μάλιστα μέσα σε τέσσερα χρόνια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτούργησε «ως επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, εκτός από μέτρα για το 2019, ανακοίνωσε και μέτρα για το 2020, το 2021 και το 2022 κάνοντας λόγο για «είναι μέτρα προεκλογικά». Ο Ν. Δένδιας επέκρινε ακόμα τον Αλ. Τσίπρα ότι «διέπεται από έναν βαθύτατο μανιχαϊσμό, ταυτοποιεί τον εαυτό του και το κόμμα του με το καλό και κατ’ αντιστοιχία δαιμονοποιεί όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του ως κάτι το εξ ορισμού κακό».

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης σχολίασε τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του κι αναρωτήθηκε «όταν θίγεται το παιδί του Σαμαρά, δεν έχει το παιδί του ιδιωτικότητα; Όταν έρχεται ο πρωθυπουργός και συκοφαντεί την κ. Μητσοτάκη και τίθενται ζητήματα για τις απολύτως προσωπικές σχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σύζυγό του, για την περίοδο της διαστάσεώς τους, αυτοί ιδιωτικότητα δεν έχουν;» Ο Μ. Βορίδης σημείωσε ότι «η ιδιωτικότητα κάμπτεται όταν είσαι υποκριτής», όπως στην περίπτωση του Αλ. Τσίπρα και των σχέσεών του με εφοπλιστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα