Χατζηδάκης: Τον Απρίλιο οι αποφάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Χατζηδάκης: Τον Απρίλιο οι αποφάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Κωστής Χατζηδάκης Aris Oikonomou / SOOC

Τον Απρίλιο θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για τα ακριβή ποσοστά αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας για τις σχετικές αποφάσεις, ότι θα ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Απριλίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε για την οικονομία της χώρας ότι έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης και η αύξηση “θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων”.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει 4-5,5% αύξηση.

Εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο ΕΦΚΑ θα έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμείς συντάξεις από το 2018 και πριν, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, σημείωσε ότι έχει δοθεί το 97,5%.

Προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή – μέσω του συστήματος Άτλας – η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Αναφορικά με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι από τις αρχές Αύγουστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δημιουργία μονάδας εσωτερικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, που θα ελέγχει τις καταγγελίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εκκρεμούν 1.200 καταγγελίες, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι νοητό.

Τέλος, δήλωσε ότι θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά παράλληλα να ελέγχονται και εκείνοι που δεν την κάνουν καλά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα