Η “χειμερινή σύναξη” των “πασοκογενών” και τα μηνύματα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Η “χειμερινή σύναξη” των “πασοκογενών” και τα μηνύματα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Eurokinissi

“Κατά κύματα” η “επιχείρηση - διεύρυνσης” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου. Δυσφορία σε τμήμα του κομματικού μηχανισμού για την “επέλαση” των “πασοκογενών”.

“Κατά κύματα” επιχειρείται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως προς το χώρο του-πρώην πλέον- ΠΑΣΟΚ, με τον Αλέξη σίπρα να απευθύνει ομιλία στις 7 το βράδυ, σε συγκέντρωση “πασοκογενών”, στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Η προσχώρηση “πασοκογενών” στελεχών, όμως, θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, με ονόματα πλέον μεσαίων στελεχών να υπογράψουν τις σχετικές διακηρύξεις, ενώ λίγο πριν το Συυνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα προσχωρήσουν στην Κουμουνδούρου νέα επώνυμα στελέχη. Το βάρος, μάλιστα, ρίχνεται σε ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης (“πράσινους” αντιδημάρχους, επικεφαλής συνδυασμών κλπ, καθώς οι Δήμαρχοι έχει επιλεγεί να μείνουν εκτός, για ευνόητους λόγους), αλλά και του συνδικαλιστικού χώρου, με τις πιθανότητες συγκρότησης από την Κουμουνδούρου νέας συνδικαλιστικής παράταξης το επόμενο διάστημα να αυξάνουν.

Η “επέλαση” των “πασοκογενών”, ωστόσο, αρχίζει να δημιουργεί προβληματισμό, αν όχι ανησυχία, σε τμήμα του μηχανισμού της Κουμουνδούρου, ενώ εκ των πραγμάτων αλλάζουν και οι συσχετισμοί ενόψει του Συνεδρίου για τον έλεγχο των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του News24/7, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί εισηγήσεις από κάποια στελέχη με κορυφαίο θεσμικό ρόλο να μην παραβρεθεί και να μην μιλήσει στη συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας, καθώς “μόνο ζημιά θα κάνει κάτι τέτοιο”. Κάποια άλλα στελέχη σημειώνουν με νόημα πως τα κομματικά μέσα ενημέρωσης απέφυγαν να προβάλλουν τη σχετική εκδήλωση, παρότι ομιλητής είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, έντονη δυσφορία επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς νιώθουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με ολομέτωπη προσπάθεια διεμβολισμού του χώρου από την Κουμουνδούρου. “Πώς να θέσουμε θέμα συνομιλιών με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κάθε μέρα μας παίρνει στελέχη;” σημειώνουν χαρακτηριστικά πρόσωπα που επιθυμούν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δυο χώρων και να υπάρχει προσέγγιση από τη στιγμή που τα δυο κόμματα βρίσκονται πλέον στην αντιπολίτευση και πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι υπεράνω των κομματικών ισορροπιών και συσχετισμών, αναμένεται, πάντως, να ανακοινώσει τη σύνθεση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου, που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του. Στο Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο θα συμμετέχουν τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και 12 πρόσωπα από τους “συμμάχους”, με τον Αλέξη Τσίπρα -που την Τρίτη θα περιοδεύσει στα Τρίκαλα-να έχει λάβει τις σχετικές εισηγήσεις και να αναμένονται οι αποφάσεις του.

Εκδήλωση του “Πράττω”

Την ίδια στιγμή, πάντως, και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται στο “καφέ-Πόλις” εκδήλωση του “Πράττω” του Ν. Κοτζιά με θέμα την οικονομία και ομιλητές τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, τον Δήμαρχο Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και τον αντιπρύτανη του Παντείου Νίκο Λέανδρο.

Στο Κιλκίς ο Σκουρλέτης

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πάντως, δεν θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση των “πασοκογενών”, καθώς Δευτέρα και Τρίτη περιοδεύει στο Κιλκίς. Το βράδυ της Δευτέρας, μάλιστα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση με θέμα “Η αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος μπροστά σε νέες συνθήκες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version