Χρηστίδης: 'Το παραμύθι με τον κεντροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει'

Ο Παύλος Χρηστίδης
Ο Παύλος Χρηστίδης EUROKINISSI

Στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για τα ΜΜΕ, στην αξιολόγηση και στα δημοσκοπικά ευρήματα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Βήμα FM

"Είναι ένα σοκ, μία μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία και την πολυφωνία στη χώρα, το γεγονός ότι μία τόσο προοδευτική, μια τόσο ιστορική εφημερίδα σήμερα δεν κυκλοφορεί" είπε ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη μη κυκλοφορία των 'Νέων' εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΔΟΛ.

"Η κ. Γεννηματά μέσα στο Κοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες ζήτησε τη διακομματική επιτροπή για να βρεθεί η λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό ήταν κάτι που δεν βρήκε απάντηση ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από τον κ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χθες η κ. Γεννηματά επανέλαβε την ίδια πρόταση προς τον κ. Βούτση, ζητώντας να πάρει ο ίδιος με τη θεσμική του ιδιότητα μία πρωτοβουλία για μια διακομματική επιτροπή η οποία θα δώσει λύση στην εργασιακή αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα δώσει βάση στην πολυφωνία, στην ελευθεροτυπία, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει όλοι να εκφράζονται με διαφορετικές φωνές σήμερα στην Ελλάδα που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη και, φυσικά, θα είναι μία πρόταση που θα επεξεργάζεται πρόταση νόμου που θα φτάσει μέχρι το σημείο όπου θα βρεθεί μία οριστική και βιώσιμη λύση. Είναι μία πρόταση την οποία ζητάμε να έχει αναλογική εφαρμογή και για όλες τις παραγωγικές μονάδες που αντιμετωπίζουν κρίση αυτή τη στιγμή' είπε στη συνέχεια επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο κ.Χρηστίδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή το μη κλείσιμο της αξιολόγησης υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει χάσει τη διαπραγματευτική της ισχύ και πως θα αναγκαστεί να πάρει νέα επώδυνα μέτρα για το λαό, αποκλειστικά με δική της ευθύνη αποκλείοντας το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει νέα μέτρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα φέρι στη βουλή ζητώντας διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή 180 βουλευτές.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε σε παιχνίδια που αφορούν τους 180, δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια που αφορούν τα νέα μέτρα, αφού το αποτέλεσμα αυτό είναι ευθύνη δικιά τους. Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο του 2016."

Τέλος, ο κ.Χρηστίδης αναφέρθηκε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να βρίσκεται σε ανοδική πορεία  εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

"οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πως εδώ βρίσκεται η μεγάλη προοπτική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Το παραμύθι με τον κεντροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το σήμερα και το αύριο της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network