Χριστοδουλίδης: “Οραμα μας η ευημερία και η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο”

Χριστοδουλίδης: “Οραμα μας η ευημερία και η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο”
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST (ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ). ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7/2019. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι είπε για το θέμα της ενέργειας αλλά και για τη σχέση με την Τουρκία ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης στο συνέδριο του Economist.

«Το όραμά μας σε 10-20-30 χρόνια είναι όλα τα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής» δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε ότι από το 2014 με πρωταγωνιστή και πρωτεργάτη τον ομόλογό του κ. Κασουλίδη συνεργάστηκαν με την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν οι δύο χώρες τη θέση τους στην περιοχή και να αξιοποιήσουν την ενέργεια προς όφελος και των δύο χωρών και να διευρυνθεί η συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη ότι «εργαζόμαστε ώστε να έχουμε θετικά νέα και αποτελέσματα και να μοιραστούμε τους πόρους από την Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου σημείωσε ότι επειδή και οι δύο χώρες δεν μπορούν να αλλάξουν τη γεωγραφία τους η Κύπρος επιθυμεί και επιδιώκει την επίλυση του Κυπριακού και την καλή συνεργασία.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε με έμφαση «μόνο με συνεργασία με την Τουρκία τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα για όλους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα