Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι είναι πρόσφυγες. Τους βλέπουμε στις πλατείες γιατί 'απλά λιάζονται'

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου EUROKINISSI

Τι δήλωσε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα και το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κύματος μετανάστευσης

"Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες, όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες", δήλωσε στον ΣΚΑΪ η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η υπουργός δήλωσε, πως οι πρόσφυγες έχουν "μηδενική παραβατικότητα" και στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους, ενώ όπως είπε, κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες, είναι εκεί επειδή "λιάζονται" κι αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.

ADVERTISING

Διαβάστε ακόμη τι είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο NEWS 247 η υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου

Η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας. Όπως είπε, το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά υποδοχής, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτισθεί σχέδιο για τις μεγάλες πόλεις, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

"Οι εκδοχές ειναι τρεις. Ή θα τους κλείσουμε στα κέντρα κράτησης, ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους πνίξουμε", είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χριστοδουλοπούλου στο NEWS 247: Η Ελλάδα είναι αφιλόξενη για τους μετανάστες, ενώ στους τουρίστες είμαστε δουλικοί

Έκτακτο κυβερνητικό σχέδιο για τους πρόσφυγες. 'Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκανε απολύτως τίποτα', λέει το Μαξίμου

SHARE:

24Media Network