Χρυσή Αυγή: “Δεν είμαστε νεοναζί, είμαστε Έλληνες εθνικιστές”

Χρυσή Αυγή: “Δεν είμαστε νεοναζί, είμαστε Έλληνες εθνικιστές”

Διαβάστε τι είπαν δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους χαρακτηρισμούς φασισμού που τους προσάπτουν. Τι απάντησαν για το περιβόητο "εγέρθητι" (Vid)

“Επιστρέφουμε όλους τους ανόητους χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους του πολιτικού κατεστημένου που έφτασαν τον χώρο σε αυτό το άθλιο σημείο”, τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στην εκπομπή “Αυτοψία”, προσθέτοντας ότι “δεν είμαστε νεοναζί σε καμμία περίπτωση, δε είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ακροδεξιοί. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές”.

“Θέλουμε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, αγωνιζόμαστε για την εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία”, τόνισε μεταξύ άλλων.

“Εμείς, οι άνθρωποι με αυτή την ιδεολογία είναι αυτοί που πολέμησαν τότε, και τον Χίτλερ και την Γερμανία  και τον επεκτατισμό της. Το ίδιο θα κάναμε και εμείς”, είπε ο επίσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το περιβόητο εγέρθητι και για το εαν ο σεβασμός επιβάλλεται ή αποκτάται ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε λέγοντας:

“Εσείς σαν άνθρωπος των ΜΜΕ μας σεβαστήκατε όλα αυτά τα χρόνια; Εμείς λειτουργούμε με κάποιους κανόνες. Το βασικό είναι ότι η κίνηση αυτή που έγινε στη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είναι το μείζον….Όπως γίνεται πάντα όπου υπάρχει συγκέντρωση των μελών μας, δίνεται αυτό το παράγγελμα και εις ένδειξη σεβασμού”.

“Το θέμα δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ εντέχνως με σκοπό να χτυπήσετε και πάλι τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν έχετε από που αλλού να μας πιάσετε”, συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα