Χρυσοχοΐδης: "Μικροπολιτικά παιχνίδια" τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Διαβάστε πώς σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης τα σχόλια μερίδας του γερμανικού Τύπου για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης

Για "μικροπολιτικά παιχνίδια" κάνει λόγο το υπουργείο Ανάπτυξης, σχολιάζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας "την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, και ο πρόεδρος της ΕΕ, Ζ. Μ. Μπαρόζο, συζητούν στις Βρυξέλλες την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων - 2 εγγυοδοτικά ταμεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μεγάλα έργα- που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας".

Το υπουργείο σημειώνει ότι "μερίδα του γερμανικού τύπου και του γερμανικού πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να υπονομεύει συστηματικά αυτή την προσπάθεια και είναι οι ίδιοι κύκλοι που ενώ πριν λίγους μήνες εργάζονταν θεωρητικά μαζί με τις ελληνικές αρχές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ταυτόχρονα δήλωναν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού".

"Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, αναφέρονται τα ακόλουθα:

- Ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Ελλάδα με βασική προτεραιότητα όχι τις επενδύσεις, αλλά την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις. Αυτό έθεσε ως όρο για να γίνει δυνατή η συζήτηση για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες προτεραιότητές του.

- Αυτά αποτελούν άλλωστε τομείς στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, κ. Ράιχενμπαχ, ήδη υλοποιεί σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με απτά αποτελέσματα που καταγράφονται από τους δανειστές αλλά και από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα τοποθετείται πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία τους τα τελευταία 2 χρόνια.

Αναμένουμε από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας την αντίστοιχη ενέργεια που καταβάλλει για να κάνει διαρροές στον γερμανικό τύπο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης-για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και μόνο- να τη διοχετεύσει στην προώθηση πραγματικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα", σημειώνει το υπουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Η Ελλάδα ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναπτυχθεί"

SHARE:

24Media Network