Δανέλλης: Αν αρνηθούμε την κύρωση της Συμφωνίας θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι

Ο Σπύρος Δανέλλης στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της βουλής στη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών
Ο Σπύρος Δανέλλης στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της βουλής στη συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών EUROKINISSI

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προέβλεψε «απαξίωση κι απομόνωση» της χώρας μας αν δεν κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζοντας ότι η σταθερότητα της γειτονικής χώρας είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας μας.

«Αν οι γείτονες έχουν αλλάξει όνομα και Σύνταγμα κι εμείς αρνηθούμε την κύρωση θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι» προειδοποίησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης προβλέποντας «απαξίωση κι απομόνωση» της χώρας σε περίπτωση που δεν κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών κι ενώ η Βόρεια Μακεδονία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ο Σπ. Δανέλλης κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις ότι κατά το παρελθόν έβαλαν μπροστά το «ψηφοθηρικό, μικροκομματικό συμφέρον» και δεν προχώρησαν σε λύση του ζητήματος με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάνει κύρος στα Βαλκάνια και να ενδυναμώνεται η επιρροή της Τουρκίας.

Ο Σπ. Δανέλλης επισήμανε ότι η σταθερότητα της γειτονικής χώρας είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας μας και προέτρεψε τους βουλευτές να φανταστούν τους κίνδυνους αλυτρωτισμού που θα προκύψουν αν η Βόρεια Μακεδονία καταρρεύσει κι αναδειχθούν η Μεγάλη Αλβανία κι η Μεγάλη Βουλγαρία. Ο Σπ. Δανέλλης σημείωσε ότι «όχι μόνο δεν πουλάμε και δεν χαρίζουμε, αντιθέτως παίρνουμε πίσω» θυμίζοντας πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν είδα τον Λαγό στα επεισόδια- Κομματικό όργανο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Κωνσταντινόπουλος: Υπήρξε συνεννόηση Τσίπρα - Θεοδωράκη για διάλυση του ΚΙΝΑΛ

Τοσουνίδης: Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία και αμέσως μετά εκλογές

SHARE:

24Media Network