Δανέλλης: Να μην μπαίνουν εθνικά ζητήματα σε ζύγι μικροκομματικών συμφερόντων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ--ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ   ///ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ--ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ///ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο βουλευτής Ποταμιού άφησε αιχμές σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και τη στάση της απέναντι στο Σκοπιανό

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 χαρακτήρισε “εγκληματική σπατάλη διπλωματικού κεφαλαίου” για τη χώρα το να μένει ανοιχτό επί 28 χρόνια το ζήτημα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ.

Τόνισε πως το ζήτημα πρέπει να λυθεί την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα προέρχονται από την Τουρκία η οποία γίνεται όλο πιο επιθετική, ενώ θα πρέπει να μας απασχολεί και ο αλβανικός αλυτρωτισμός που έρχεται στην επιφάνεια διαρκώς και η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ένα “ισχυρό τόξο επιρροής στα βόρεια σύνορα μας”.

ADVERTISING

Στη συνεχεία σημείωσε πως “δεν είναι τυχαίο ότι το 95% των κρατών-μελών του ΟΗΕ τους έχει αναγνωρίσει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς μέσα στην αφέλεια και στον ηρωισμό μας, πετύχαμε τον μαξιμαλιστικό στόχο των γειτόνων μας. Τους βοηθήσαμε να καταγραφούν στην ιστορία 25 χρόνια τώρα ως Μακεδονία”. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει πολιτικούς, οικονομικούς και εθνικούς λόγους για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα Σκόπια και το βασικό ζήτημα είναι να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δανέλλης υπογράμμισε ότι η άποψη του Ποταμιού είναι ότι τα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να μπαίνουν σε ζύγι μικροκομματικών συμφερόντων και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, και κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά “που έχτισε την πολιτική του καριέρα” λόγω του Σκοπιανού, ότι ευθύνεται για την επίτευξη των μαξιμαλιστικών συμφερόντων των Σκοπίων. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη, ότι αυτήν τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί προσκόμματα τη στιγμή που η εθνική μας στάση πάει να γίνει αποδεκτή και από την πλευρά των Σκοπίων.

Παράλληλα ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε πως είναι λάθος να λυθεί ένα τέτοιο ζήτημα, όπως αυτό της ονοματοδοσίας, με δημοψήφισμα μιας και “είναι υπεκφυγή η οποία είναι καταστροφική πάντα”.

Τέλος, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι “οι σχέσεις μας με την Τουρκία κρέμονται σε μια κλωστή. Υπήρξε ένα πρωταρχικό λάθος από πλευράς κυβερνητικών χειρισμών, όπου από την πρώτη στιγμή που οι 8 μπήκαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, έπρεπε να καταστεί σαφές από πλευράς κυβέρνησης προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα ως κράτος δικαίου, έχει τη δική της λειτουργία σε ο,τι αφορά τις εξουσίες. Η δικαιοσύνη δεν επιδέχεται καμία παρέμβαση από την εκτελεστική εξουσία”.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Δανέλλη:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προαπαιτούμενα-Σκοπιανό στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Παπακώστα για Σκοπιανό: Από μηδενική βάση οι διαπραγματεύσεις, δίχως σπουδή από την Ελλάδα

Ζαχαριάδης για 'Σκοπιανό': Τα κόμματα να περιμένουν την πρόταση της κυβέρνησης

Μπακογιάννη: Προϋπόθεση για επίλυση του Σκοπιανού η ενιαία κυβερνητική θέση

Τσίπρας: 'Ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις' για το όνομα της πΓΔΜ

SHARE:

24Media Network