Δείπνο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ: Υπερ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας – Μόνη παραφωνία η Τουρκία

Δείπνο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ: Υπερ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας – Μόνη παραφωνία η Τουρκία
Από τη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. AP

Υπέρ της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τάχθηκε η συντριπτική πελιοψηφία των κρατών μελών στο δείπνο Υπουργών Εξωτερικών με μοναδική εξαίρεση την Τουρκία.

Κατά το χθεσινό άτυπο δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών τάχθηκε υπέρ της άμεσης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε «ανταγωνισμός» ποια χώρα θα επικυρώσει πιο γρήγορα τα σχετικά πρωτόκολλα προσχώρησης, υπονοώντας ότι το θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι προκαθορισμένο.

Μόνη παραφωνία η Τουρκία, η οποία αναφέρθηκε σε φερόμενες σχέσεις των δύο χωρών με «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εν λόγω κατηγορίες απορρίφθηκαν από ενδιαφερόμενες χώρες, ενώ ορισμένοι σύμμαχοι, επεσήμαναν ότι ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής, όπου απαιτείται ενότητα απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα, δεν θα πρέπει να εμφανίζονται αποκλίσεις.

Η ελληνική θέση, όπως εκφράστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, είναι ότι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα ενισχύσει το μέτωπο των αρχών της Δημοκρατίας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αρχές και αξίες, οι οποίες οφείλει να πρεσβεύει το ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα