Τσακαλώτος: Δεν έχω ακούσει ένα νούμερο από την ΝΔ για τον κοινωνικό προϋπολογισμό

Τσακαλώτος: Δεν έχω ακούσει ένα νούμερο από την ΝΔ για τον κοινωνικό προϋπολογισμό
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε τι στάση θα κρατούσε μία κυβέρνηση ΝΔ στο ζήτημα της αλλαγής στη χρονική εφαρμογή των αντίμετρων προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις - Την τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων θύμισε ο Ν. Δένδιας.

«Τόση ώρα δεν έχω ακούσει ένα νούμερο» επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να πουν ποίο ποσό θα διέθετε μια κυβέρνηση του κόμματός τους για τον κοινωνικό προϋπολογισμό από την στιγμή που επικρίνουν το ποσό των 920 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στο Προϋπολογισμό.

Κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού ο Υπουργός Οικονομικών διαμαρτυρήθηκε και για την κριτική της ΝΔ στο ζήτημα των αντίμετρων, ιδιαίτερα από την στιγμή που παλιότερα τα στελέχη της αμφισβητούσαν ακόμα και την ύπαρξή τους. Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η κυβέρνηση μετέθεσε το χρονικό διάστημα εφαρμογής των αντίμετρων από δύο σε τέσσερα χρόνια προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις.

Αναρωτήθηκε επίσης τι στάση θα κρατούσε μία κυβέρνηση ΝΔ ρωτώντας «θα μειωνόταν ή δεν θα μειωνόταν οι συντάξεις;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι «δεν δείχνει σοβαρότητα» ο υπουργός Οικονομικών να παρεμβαίνει και να ρωτά βουλευτές για συγκεκριμένα ποσά συγκεκριμένου μήνα στο μέλλον, στοιχείο που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ο Ν. Δένδιας επισήμανε ότι υπάρχει συνολική πρόταση της ΝΔ η οποία έχει δημοσιοποιηθεί. Όσον αφορά τις συντάξεις, θύμισε ότι η ΝΔ έχει τοποθετηθεί «με τον πιο αρμόδιο τρόπο», μέσω δηλαδή τροπολογίας με την οποία ζητούνταν να μην εφαρμοστεί το μέτρο.

Νέα ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο Τ. Πετρόπουλος

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος προανήγγειλε νέα ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία. «Θα λάβουμε το επόμενο τρίμηνο, τους επόμενους μήνες, νέα μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλετών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα