Δεν επιβεβαιώνει ο Κοτζιάς ότι είπε στη Βουλή πως "θα αργήσει η επιστροφή των δύο Ελλήνων"

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε ότι του αποδόθηκαν πράγματα που ο ίδιος δεν είπε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. Οι πληροφορίες αυτές ανέφεραν ότι θα καθυστερήσει η έκδοση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σαφέστατες αποστάσεις από όσα διέρρευσαν σχετικά με την ενημέρωση που παρέσχε κεκλεισμένων των θυρών στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Θέλω να είμαι σοβαρός και να κάνω τη δουλειά μου. Να μη λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Το λέω γι' αυτούς που σας ενημέρωσαν ενώ μέσα δεν μίλησαν» είπε ο κ. Κοτζιάς αποχωρώντας από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την ελληνοτουρκική κρίση και την υπόθεση των δύο στρατιωτικών. Ο κ. Κοτζιάς δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στους βουλευτές που έκαναν τις διαρροές αλλά ουσιαστικά φωτογράφισε τα στελέχη της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ενημέρωση που παρείχαν στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από βουλευτές που παρέστησαν στη συνεδρίαση ο κ. Κοτζιάς είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η υπόθεση της επιστροφής των δύο ελλήνων στρατιωτικών θα «τραβήξει σε μάκρος» καθώς η Άγκυρα κωλυσιεργεί και ισχυρίζεται ότι απαιτούνται δύο εβδομάδες τουλάχιστον για να αποκρυπτογραφηθούν τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ελλάδα έχει προτείνει να αποσταλεί Έλληνας τεχνικός στην Τουρκία για την υπόθεση. Επίσης τόνιζαν ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ πρότεινε να λυθούν όλα τα υπόλοιπα μέτωπα για να επικεντρωθεί η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Η Κομισιόν βάζει το θέμα των δύο Ελλήνων στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων

ADVERTISING

SHARE: