Ποιοι δεν ψηφίζουν το “Μνημόνιο 2” στη ΝΔ

Ποιοι δεν ψηφίζουν το “Μνημόνιο 2” στη ΝΔ
ΑΘΗΝΑ-11-2-2012-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΜΟΝΙΟ (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε στο NEWS 247 ποιοι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν πως δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, "φλερτάροντας" με τη διαγραφή τους από την ΚΟ του κόμματος

Πληθαίνουν τα ονόματα των “γαλάζιων” βουλευτών, που δηλώνουν πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι διαφωνούν και δεν θα ψηφίσουν το “Μνημόνιο 2” ο κοινοβουλευτιός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο τομεάρχης Αμυνας Μαργαρίτης Τζίμας, οι βουλευτές Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βαγιωνάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Δημήτρης Δερμετζόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ανοικτό αφήνουν το τι θα ψηφίσουν οι κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Μουσουρούλης.

Στην ομιλία του, ενώπιον της ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Ζώης απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας, ότι γνωρίζει πως ήταν ένας από τους λίγους που από την αρχή είχε ταχθεί κατά του πρώτου Μνημονίου.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αντίθεσή του με το αγγλικό δίκαιο που θα διέπει την δανειακή σύμβαση λέγοντας, πως “αν πτωχεύσουμε υπονομεύεται ο ρόλος της κυβέρνησης, δεν θα υπάρχει πολιτικό ανάστημα απέναντι στον δανειστή”.

Στην ομιλία του και ο βουλευτής Δράμας, Μαργατίτης Τζίμας, είπε ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία.

Και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης διαφώνησε με την απόφαση του κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, ενώ κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του κ. Σαμαρά άσκησε και ο κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος όμως θα ψηφίσει το πακέτο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ του πακέτου μέτρων και ζήτησε “να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ”.

Στον κ. Σπηλιωτόπουλο απάντησε ο βουλευτής κ. Σταμάτης ο οποίος ζήτησε να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Εμμέσως πλην σαφώς, την πρόθεση του να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, λέγοντας πως “όποιος φοβάται πεθαίνει συνέχεια, όποιος δεν φοβάται πεθαίνει μόνο μία φόρα”.

Επιπλέον, και οι κ.κ. Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α’ Πειραιώς) δήλωσαν, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

“Αυτονόητα θέμα κομματικής πειθαρχίας”

Λίγο νωρίτερα, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, ξεκαθάρισε, πως όσον αφορά στην ψήφιση του Νέου Μνημονίου, τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε “αυτονόητο” το γεγονός ότι σε όλα τα σοβαρά ζητήματα τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, προειδοποιώντας ότι όποιος δεν ακολουθήσει, δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

“Σκεφτείτε όλα αυτά και  κάντε το καθήκον σας  έχω εμπιστοσύνη”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται, πως το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, ψηφίζεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος το βράδυ της Κυριακής, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια τα οποία αφορούν:

* Την προκήρυξη – πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI),

* την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και

* την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Διαβάστε εδώ τι περιλαμβάνει το Νέο Μνημόνιο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα