Δεν θα πάνε στις Βρυξέλλες Βενιζέλος και Κουβέλης

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελοε Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη,  Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελοε Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Το πρόβλημα υγείας του Α. Σαμαρά, αλλάζει τα δεδομένα (Vids)

Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα μεταβούν στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Όπως ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης:

"Δεν θα μεταβούμε στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών γιατί δεν θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός. Μετά την ανάρρωση του θα μεταβούμε μαζί για να διεκδικήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει στα πλαίσια της προγραμματικής σύγκλισης. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί και από τους τρεις μαζί".

Η Ελλάδα αντιθέτως, θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία Υπουργών.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του είπε, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ:

"Με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ συζητήσαμε θέματα συγκρότησης της Κυβέρνησης και προώθησης του κυβερνητικού έργου για να αποκτήσει νέους ρυθμούς η χώρα και να βγει από την κρίση που είναι η ανάγκη των Ελλήνων. Είχαμε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση με τον Πρωθυπουργό από το σπίτι του.

Καθώς εκείνος δεν μπορεί να μεταβεί δεν έχει νόημα να μεταβούμε και εμείς. Υπό την ιδιότητα μου σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει την Πέμπτη να βρίσκομαι εκεί για τις συναντήσεις με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων. Είναι όμως μια κομματικού χαρακτήρα δραστηριότητα με μεγάλη σημασία, καθώς οι σοσιαλιστές Ευρωπαίοι είναι σύμμαχοι μας. Η χώρα πρέπει να εκπροσωπηθεί όπως προβλέπουν οι διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Συμφώνου.

Τα επόμενα βήματα

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι επείγει η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Η ομάδα αυτή διακρίνεται από την κυβέρνηση και είναι μια ανοιχτή πρόταση για την αντιπολίτευση για να μετέχει, ενώ αποτελείται από τέσσερις πυλώνες:

-Πολιτική διεύθυνση διαπραγμάτευσης στην οποία θα μετέχουν ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

-Διυπουργικός συντονισμός.

-Συντονισμός των θεσμικών εκπρόσωπων της χώρας.

-Να συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν εμπειρία όπως ο κ. Ζανιάς και ο κ. Χριστοδούλου που έχουν Ευρωπαϊκή εμπειρία και θα συμβάλλουν στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι η βάση του έργου μας.

Θα είμαστε σε καθημερινή επαφή αλλά πρέπει να σεβαστούμε το πρόβλημα υγείας του κ. Σαμαρά. Οι εξελίξεις τρέχουν και πρέπει από πολύ κοντά να τις παρακολουθούμε.

Με τον κ. Ράπανο μίλησα κατ' επανάληψη. Του εύχομαι να βγει γρήγορα από το νοσοκομείο. Πολιτικά δε μιλήσαμε", κατέληξε.

SHARE:

24Media Network