Δένδιας: “Εξηγήσεις από την Τουρκία για το επεισόδιο με τον Τζιτζικώστα”

Δένδιας: “Εξηγήσεις από την Τουρκία για το επεισόδιο με τον Τζιτζικώστα”
Νίκος Δένδιας ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για το θέμα με τον Απ. Τζιτζικώστα, γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις για την απαγόρευση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Δένδιας είπε ότι η πρεσβεία μας στην Άγκυρα θα ζητήσει με ρηματική διακοίνωση εξηγήσεις από την Τουρκία για την παρεμπόδιση εισόδου του Περιφερειάρχη Μακεδονίας στη χώρα.

Το περιστατικό στη Σμύρνη

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου (05/11). Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα “έφτασα με τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, με το πλοίο, στο λιμάνι της Σμύρνης. Κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων μου ανακοινώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι υπάρχει απαγορευτικό εισόδου μου στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση. Επικοινώνησα αμέσως με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον υπουργό Εξωτερικών αλλά και με τις προξενικές και διπλωματικές αρχές, τόσο της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί στην περιοχή βρισκόμουν ως προεδρεύοντας της Ευρωμεσογειακής συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Μετά από αρκετές ώρες παραμονής μου σε γραφείο του τελωνείου του λιμανιού της Σμύρνης και μετά από την πίεση που άσκησαν όλες οι πλευρές, η τουρκική κυβέρνηση και οι αρχές που βρίσκονταν εκεί μου ανακοίνωσαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρ όλα αυτά είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτή την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα αποχωρούσα και θα επέστρεφα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα